Meistä

MieTo ry:n tehtävänä on edistää ja ylläpitää mielenterveyttä. MieTo:ssa se toteutuu antamalla ihmisille mahdollisuus toteuttaa itseään ja osallistua yhteiseen toimintaan.

MieTo on vertaistukea. Toimintaa syntyy mukana olevien ihmisten ideoiden, tarpeiden ja toiveiden pohjalta. MieTon tehtävänä on tarjota toiminnalla puitteet.

MieTo ry jatkaa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n valtakunnallisessa Kolmas Linja -projektissa hyväksi havaittua toimintaa. Hanketta toteutettiin Helsingissä Kaakkois-Helsingin alueella vuosina 2000-2001. Projektin tarkoituksena oli tarjota työttömille miehille mielekkään tekemisen mahdollisuuksia ja tätä kautta ehkäistä syrjäytymistä.

Sittemmin MieTo on laajentanut toimintaansa tarjoamalla mielekkään tekemisen mahdollisuuksia kaikille kiinnostuneille: työttömille ja työllisille, miehille ja naisille, nuorille, aikuisille ja iäkkäille.

MieTon perustava kokous pidettiin Asukastalo Ankkurissa yhdeksän miehen voimin 16.05.2001. Yhdistysrekisteriin yhdistys hyväksyttiin 27.06.2001.

MieTon rahoitus koostuu Helsingin kaupungin avustuksesta, jäsenmaksuista sekä omatoimisesta varainhankinnasta koostuen mm. muutto- ja pakkausavusta loppusiivouksineen. Kokoamme ryhmän ja osallistumme myös kauppojen inventaarioihin. Olemme olleet avustajina elokuvien ja tv-sarjojen teossa. Lisäksi vuokraamme toimitila Kiekkoa Vartiosaaressa henkilö- ja yhteisöjäsenillemme oheispalveluineen.

Valmistamme ja myymme MieTo -tuotteita, kuten t-paitoja, kangaskasseja, koriste-esineitä yms.

Voimme vastaanottaa raha-ja tavaralahjoituksia sekä yksityishenkilöiltä että yhteisöiltä.