MENTAL HEALTH ART WEEK HELSINGISSÄ

HYVÄÄ MIELTÄ KULTTUURISTA

MENTAL HEALTH ART WEEK


22.-28.5.2023

Kaakkois-Helsingin mielenterveys ry MieTo osallistuu jälleen jo perinteeksi muodostuneeseen Hyvää mieltä kulttuurista kampanjaviikkoon 22.–28.5. ajanjaksolla. Tänä vuonna järjestämme tapahtumia ympäri Helsinkiä yhteistyössä kolmen muun Helsingin alueen MIELI ry jäsenjärjestön kanssa.

Helsingin alueen MHAW23 -tapahtumat löydät yhteisestä PDF-mainoksesta klikkaamalla tästä sekä Facebookin tapahtumista. Järjestäjinä toimivat: Mieli Kaakkois-Helsingin mielenterveys ry MieTo, Helsingin seudun mielenterveysseura ry HSMS, Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry sekä Terveyttä kulttuurista mielenterveysseura ry.

Kyseinen kampanjaviikko tunnetaan kansainvälisesti nimellä Mental Health Art Week ja se järjestetään vuosittain toukokuun lopussa. Taide- ja kulttuuri tukee tutkitusti mielen hyvinvointia ja tämän kampanjaviikon tavoitteena on vahvistaa tietoisuutta taiteen hyvinvointivaikutuksista sekä yleisesti rohkaista keskustelua mielenterveydestä. Tämän vuoden teemana on ”Tunne tunteesi”.

MIETON JÄRJESTÄMÄT MHAW23 -TAPAHTUMAT

TUNNESEINÄ ELI MOODWALL INSTAGRAMISSA

MieTon MHAW-suunnitteluryhmä on ideoinut osallistumistapoja ja yksi niistä on tunneseinä eli #moodwallmhaw23 Instagramissa. Tunneseinä kootaan MieTon jäsenten omista tunteita herättävistä valokuvista MieTon julkiselle Instagram -kanavalle. Huomioithan, että Instagramin Tunneseinä on suunnattu Instagram-käyttäjille.

Aloitamme kuvien lataamisen Instagramiin ennen kamppista, jotta monien tunteiden herättämä kuvakollaasi huipentuu MHAW23 -kampanjaviikkoon mennessä. MieTon instasivuilta löydät jäsenten tunteita herättäviä kuvia, mutta Tunneseinään voivat osallistua ihan kaikki halukkaat! Osallistuminen on helppoa:

 1. Lataa tunteita herättävä itse kuvaamasi kuva omalle Instagram-sivullesi
 2. Huomioithan, että sinulla on lupa kuvan julkaisuun, jos siinä on muita ihmisiä
 3. Lisää kuvatekstiin kuvan nimi, kuvaus tai tunne, jota se sinussa herättää
 4. Muista lisätä kuvatekstin loppuun hastagit:
  #moodwallmhaw23
  #tunneseinämhaw23
  #MHAW23
  #hyväämieltäkulttuurista
  #tunnetunteesi

Osallistumalla Tunneseinään, meille koostuu upea tunteita herättävä kuvakollaasi sosiaaliseen mediaan! Kuvakollaasia pääset katsomaan, kun käytät kyseisiä hastagejä hakusanoina esim. Instagramissa. Tervetuloa mukaan herättämään tunteita!

MieTon Instagram @mielekas_toiminta

RUNOTYÖPAJA VARTIOSAAREN KIEKKO-HUVILALLA

Kaikille avoin Runotyöpaja Vartiosaaressa Kiekko-Huvilalla ke 24.5.2023 klo 12.30 sekä 14.30 alkaen. Venekuljetukset Airorannasta (Airoranta 1) klo 10.00-12.00 ja klo 16.00-18.00 alkaen non-stop kumpaankin suuntaan. Uinti- ja saunomismahdollisuus. Huom. alue ei ole esteetön.

Lisätiedot Kaakkois-Helsingin mielenterveys ry MieTon saaripuhelimesta p.045 2092 045.

LÄHDE KOKEMAAN VARTIOSAAREN KEVÄINEN LUONTO

MieTo ry järjestää Hyvää mieltä kulttuurista -viikolla (Mental Health Art Week) tunteisiin vetoava luontopolku Vartiosaaressa 25.5.2023 klo 13. 2,5  tuntia kestävään kierrokseen otamme 20 ensiksi ilmoittautunutta osallistujaa. Luontopolku-retki on maksuton ja siihen voit ilmoittautua mukaan mielellään viimeistään 20.5.23 tekstin lopussa olevasta linkistä.

Tämän vuoden Hyvää mieltä kulttuurista -viikon teemana on tunne tunteesi ja retken aikana viritämme osallistujien tunteita sekä Vartiosaaren että kulttuurin keinoin. Retken aikana tutustumme Vartiosaaren keväiseen luontoon, hienoihin maisemiin sekä mm. Taiteilijatalon, Tallin ja Suotorpan pihapiireihin. 

Saavutettavuus. Järjestämme osallistujille ilmaisen kuljetuksen Reposalmesta Vartiosaareen ja retken päätteeksi takaisin Reposalmeen. Reposalmen laiturille (Reposalmentie 1) pääse julkisilla kulkuneuvoilla Herttonimen metroasemalta, bussin 89 pysäkiltä “Kiiltomadonpolku” on kävelyä rantaan noin 0,5 km.  Reittiopas

Vaativuus. Retkelle voi osallistua kuka tahansa normaalikuntoinen henkilö. Vartiosaaren maaston takia reitti ei ole esteetön, poluilla on nousuja ja laskuja sekä rappusia. 

Varusteet. Retkelle kannattaa pukeutua sään mukaisin vaattein sekä kumisaappain tai maastokengin. Voit ottaa mukaan vesipullon sekä hiukan evästä taukopaikoilla nautittavaksi. 

Säävaraus. Pieni tihkusade ei estä retkeä, mutta kaatosateella retki peruuntuu.

Järjestäjä. Mieli Kaakkois-Helsingin mielenterveys Mielekäs Toiminta MieTo ry

Yhteyshenkilöt. Hilpi Marttinen 040-054 6005 Helena Venäläinen 050-568 6690

Ilmoittaudu mukaan Vartiosaaren retkelle 25.5. klo 13 -15.30

Lisätietoa Vartiosaaresta ja Suotorpasta

Lisätietoa Mental Health Art Weekista

Kuva: Virve Mertanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s