Sivussa hiljaa

on

Olen pitänyt pitkää taukoa kirjoittamisesta. Se ikään kuin jatkui luontaisesti kesästä. Kesää vietin hyvin rauhassa, olemalla, ihmettelemällä, päivistä nauttimalla. Oli ihanaa viettää aikataulutetun syksy/talvi/kevät kauden jälkeen kesää ilman suurempia suunnitelmia, rauhassa ja rentoutuen. Jotenkin hyvin luonnollisesti jäi päälle olotila missä enemmän katselee mitä ympärillä tapahtuu, kuin osallistuu siihen aktiivisesti.

Maailma tuntuu olevan niin täynnä kaikenlaista huutajaa ja mielipiteen kertojaa, että tuntuu että hyvin harva enää kuuntelee toisia, vaan enemmän pidetään meteliä siitä omasta mielipiteestä. Jokaiseen asiaan tuntuu myös löytyvän ohje miten elää ja nämä otsikot vilisevät uutisvirrassa. Tuntuu paremmalle olla olematta mukana oman mielipiteen tyrkyttämisessä.

Olen kesän aikana myös kohdannut uusia terveyshaasteista, jotka eivät ole vielä ratkenneet, joten yritän parhaani mukaan kestää oireita ja yrittää elämää mahdollisimman normaalia elämää, vaikka se ajoittain on mahdotonta.

Ajoittaisen kuolemanpelon kohtaaminen avaa huomaamaan mikä on tärkeää elämässä paljon syvemmin. Monet asiat olen tiedostanut jo pitkään, kuten perhe, se on aina ollut prioriteetti yksi elämässä. Nyt huomaan jopa huvittavia asioita omasta itsestäni. Toteutan erilaisia pieniä unelmia herkemmin. Luovuuteni on kasvanut. Tai ehkä vain en suodata ideoita niin tiukan seulan lävitse. Sosiaalisen paineen tunteminen suhteessa omaan ulkonäköön on kutistunut merkityksettömäksi.

Olen tehnyt myös suurempia elämänvalintoja. Ensi keväänä en enää tule pitämään näin paljon mindfulness-kursseja kuin tänä syksynä, joten varsinkin erikoisemmat kurssit tulevat todennäköisesti vähenemään valikoimassa. Monia erikoisempia saatetaan pitää vain yksi / kausi.

En tiedä miten käy blogin kirjoittamisen. Blogin valikosta löytyy paljon perusasioita mindfulnessin suhteen, joten se on ainakin käytettävissä. Luultavasti elän hiljaiseloa vielä hetken kirjoittamisen suhteen. Ehkä asia muuttuu kun selviää mikä minua vaivaa ja miten sitä toivottavasti voidaan hoitaa.

Jatkan elämän tarkkailua edelleen siis sivussa ja kohtuullisen hiljaa. Valokuvia otan paljon. Niitä löytyy sekä Blipfosta että Instagrammista. Rauhassa oleminen antaa hyvät eväät katsoa rauhassa.

Aurinkoista alkavaa syksyä!
Heidi

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s