Arkiharjoituksia

on

Mindfulness-harjoittamisen hyviä puolia on se, että aina ei ole välttämätöntä tehdä muodollista harjoitetta, vaan arjen keskellä riittää tilanteita, joista voi tehdä harjoituksen.

KAUPASSAKÄYNTI-MEDITOINTI

Sopii varsinkin ihmisille, joilla on tapana sortua heräteostoksiin.

Aloita kauppakäynti muutamalla rauhallisella ja tietoisella hengityksellä. Muistuta itseäsi siitä miksi olet liikkeellä. Valitse tarkoitusperäsi perusteella kori tai ostoskärryt, jos niitä on tarjolla tai niille on tarvetta.

Liiku kaupassa rauhassa ja tietoisesti. Pysähdy miettimään tuotteita valitessasi mihin tarkoitukseen sitä olet hankkimassa: tarvitsetko sitä oikeasti, onko se sinulle sopiva tuote. Halutessasi voit myös tarkastaa tuotteen alkuperän, ainesosat, pohtia tuotteen matkaa kaupan hyllylle ja tietoisesti valita itsellesi ja omaan maailmankuvaasi sopivan tuotteen.

Ole rauhassa, tarkkaile, huomioi, pohdi. Huomaa esiin nousevat ajatukset ja tuntemukset ja hyödynnä niitä valinnoissasi.

Voit myös harjoittaa lempeyttä kaupassa. Voit tehdä tietoisesti terveyttäsi tukevia valintoja. Voit tehdä itsellesi jonkin mieltä ilahduttavan eleen vaikka ostamalla jotain pientä extraa, jotain nautinnollista mistä annat itsesi nauttia hyvillä mielin. Se voi olla herkullinen salaatti. rasia mansikoita tai vaikka hyvää suklaata. Tärkeää on että annat itsesi nauttia siitä tietoisesti ja hyvällä mielellä.

Osoita lempeyttä myös kanssaostajille ja henkilökunnalle. Ole ystävällinen, anna tilaa ja hymyile. Tiedosta päätöksesi harjoittaa lempeyttä ja palaa aina takaisin harjoitukseen vaikka kohtaisit mitä. Hankalissa tilanteissa voit mielessäsi toivottaa itsellesi mitä sillä hetkellä tarvitsetkin: lempeyttä, mielenrauhaa, kärsivällisyyttä, rauhaa. Tai voit toivottaa sitä mielessä vaikka kaikille kaupassa olijoille: toivon meille kaikille kärsivällisyyttä, toivon meille kaikille rauhaa, olkoon niin että me kaikki olemme onnellisia.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s