Rauha alkaa jokaisen sisältä

on

Hengittäminen on automaattista. Hengittäminen on tärkeää. Hengittäminen on aina mukana kulkeva työkalu oman olotilan rauhoittamiseen.

Nykyihmisen elämä on usein vaativaa, stressaavaa ja kiireistä. Kasaamme vaatimuksia itsellemme ja toisille. Asioiden kasaantuessa hermostumme helposti. Hermostuessa pahennamme omaa olotilaa ja toisinaan myös toisten.

Filosofi Blaise Pascal sanoi jo 1600-luvulla: “Kaikki ihmisen harmit johtuvat hänen kyvyttömyydestään istua hiljaa huoneessa tekemättä mitään.”

Totta monesti vielä tänäkin päivänä. Paikoillaan oleminen on vaativaa. Kärsivällisyys ja keskittyminen on taitoa. Onneksi sitä voi harjoitella. Missä vain. Milloin vain.

Kokeile istua hiljaa tuolissa paikoillaan 2-15 minuuttia. Voit aloittaa aluksi lyhyestä ajasta ja päivien kuluessa lisätä aikaa. Laita kello soimaan merkiksi, kun aika on täynnä. Keskity hengittämään rauhassa omaan luonnolliseen tahtiin ja kiinnitä huomiota kaikkeen mitä tapahtuu, mitä tunnet ja millaisia ajatuksia sinussa herää. Älä kuitenkaan kiinnity ajatuksiin. Ne ovat vain ajatuksia. Huomioi ne ja jatka havainnoimista ja huomioimista.

Voit myös keskittyä hengittämiseen. Huomaa jokainen sisäänhengitys ja huomaa jokainen uloshengitys. Vain seuraa hengitystä ja lepää hetkessä. Aina kun huomaat ajatuksen karanneen omille poluille, tuo huomio lempeästi takaisin hengitykseen. Huomaa minne mieli menee. Harjoittele päästämään irti ja tuomaan huomio lempeästi takaisin hengitykseen.

Ei haittaa vaikka mieli tuntuu kiireiselle. Harjoittaminen, harjoitteleminen on aina hyödyllistä, vaikkei se sille harjoittamisen hetkellä tuntuisikaan.

Hetkessä ollessa huomaa oman olotilan, ajatukset, tuntemukset ja oppii koko ajan lisää itsestä ja omista reaktioista.

Saavutamme paljon enemmän rentona ja rauhallisena. Kommunikoimme silloin paremmin.

Rauha tarttuu toisiin ihmisiin.
Rauha alkaa jokaisen sisältä.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s