Myötätuntotutkimuksia

on

Tuo nyt mieleesi henkilö, josta et ehkä pidä kovin paljon, tai jonka kanssa sinulla on vaikeuksia. Tuo mieleesi joku jonka kanssa olet ehkä eri mieltä. Muistuta itseäsi että jokainen kantaa kärsimystä sisällään. Muistuta itseäsi, että hänellä saattaa olla samaa kärsimystä kuin sinulla. Anna myötätunnon, empatian, ymmärryksen ja hyväksymisen syntyä sydämessäsi. Voit mielessäsi laittaa kätesi hänen ympärilleen ja antaa hänen huomata, että ymmärrät, ja tunnet hänen kanssaan.

Yllä ote eräästä Metta-harjoituksesta. Kaunista ja tarpeellista, eikö totta?

Tiedemaailmakin on herännyt lempeyden ja myötätunnon terveysvaikutuksiin. Huffington Post on kirjoittanut listan myötätunnon vaikutuksista tutkimusten perusteella.

Meidät on rakennettu myötätuntoisiksi
Datcher Keltnerin tutkimusten mukaan myötätunto on vahvasti aivoissamme, kehoissamme ja kommunikoimisessamme. Myötätuntoinen käyttäytyminen opettaa ja siirtää myötätuntoa toisille.

Myötätunto on hyvää liiketoimintaa
Tutkimusten mukaan myötätuntoisen työilmapiirin ja -kulttuurin luominen voi tehdä työntekijöistä onnellisempia ja tuottavampia. Kun johtajat olivat oikeudenmukaisia ja epäitsekkäitä, työntekijät voivat paremmin ja olivat uskollisempia yritystä kohtaan, sekä kohtelivat työkavereitaan ystävällisemmin.

Myötätunto tekee onnelliseksi
Aivojen palkintokeskukset aktivoituvat samalla tavalla antaessamme toisille, kuin jos saamme rahaa itsellemme. Dalai Laman mukaan myötätunto on yksi niistä harvoista asioista joita voimme harjoitella, ja joka tuottaa onnellisuutta välittömästi sekä pitkällä aikavälillä.

Meditointi voi lisätä aivojen kykyä myötätuntoon
Tiibetin buddhalaisia munkkeja tutkineet ovat todenneet, että Metta (rakastavan ystävällisyyden) meditointi voi tuottaa voimakkaita muutoksia aivoissa. Tutkijoiden mukaan empatiaa voi kasvattaa Metta-meditoinnilla.

Myötätuntoa voi opettaa
Alustavat tutkimukset osoittavat, että henkilöt, jotka osallistuivat Stanford yhdeksän viikon myötätunto koulutukseen, olivat merkittävästi parantaneet myötätuntoa kolmella kohdealueella. He olivat parempia osoittamaan myötätuntoa toisille, ottamaan vastaan myötätuntoa toisilta sekä kohtelemaan itseään myötätuntoisesti.

Myötätunto on tarttuvaa
On tieteellisesti huomattu, että ystävällisyys on tarttuvaa. Kalifornian ja Harvardin yliopistojen tutkimuksessa todettiin, että on ystävällinen on kuin haukotus, se tarttuu. Pienet ja suuret teot, anteliaisuus, myötätunto ja lempeys innostavat ketjuun lisää hyviä tekoja.

Seuraava Metta-kurssi alkaa 2.3. TSL:llä Vallilassa sunnuntaisin. Mindfulness-kursseja alkaa pitkin kevättä. Kurssitiedot.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s