Herää hetkeen arjessa

on

Usein kysyttyä on miten voi harjoittaa mindfulnessia arjen keskellä. Oikeastaan “oikea” kysymys voisi olla että miten muistaa harjoittaa arjen keskellä, koska läsnä oloa voi harjoittaa missä vain ja miten vain.

Itse suosittelen valitsemaan jotain mikä toistuu arjessa lähes joka päivä ja ankkuroimaan siihen hetkeen tulemisen harjoitteen. Valitse jotain mikä muistuttaa sinua mahdollisuudesta tehdä harjoite sillä hetkellä.

Siirtymät
Paikasta toiseen siirtyminen on hyvä hetki tulla tietoiseksi siitä mitä on tekemässä. Vaikka kävelisit työpisteeltä hakemaan kahvia tai kotiovelta bussipysäkille tai parkkipaikalle, on hetkeen tuleminen hyvä harjoite.

Voit käyttää aisteja ja havainnoida mitä ne kertovat ympäristöstä, voit keskittyä liikkeeseen, kehoon tai hengitykseen. Älä yritä muuttaa mitään tai saavuttaa mitään. Vain aisti mitä hetkessä tapahtuu.

Odottaminen
Odotat sitten hissiä, punaisien valojen vaihtumista vihreäksi tai vaikka kassajonon etenemistä, on odottaminen aina hyvä hetki tulla hetkeen. Hengitys on aina mukanasi, joten odottaminen on hyvä hetki rauhoittua hengityksen avulla.

Hyvät tunteet
Kun jotain mukavaa tapahtuu, voit vahvistaa tunteita jäämällä niihin hetkeksi. Olet iloisen hetkesi ansainnut, joten huomaa tapahtuma, siitä esiin nousevat tunteet ja annan hyvien tunteiden helliä sinua hetken aikaa. Hyvä olo auttaa jaksamaan.

Kosketus
Voit antaa johonkin tiettyyn esineeseen koskemisen herättää sinut hetkeen tai voit valita vaikka kylmän tai lämpimän tunteet herätellä tai jonkin tietyn materiaalin. Kun käsi osuu esimerkiksi ovenkahvaan, anna sen tuntemuksen palauttaa sinut ajatusten pyörteistä tähän hetkeen.

Äänet
Arjessa toistuvat ikävätkin äänet voi valjastaa hetkeen heräämiseen. Kun rekka rymistelee tiellä ohi ja kuulet sen äänen sisälle asti, voi se herättää nostamaan katsetta ulos ikkunasta ja vaikka huomaamaan linnut tai auringon paisteen, sen hetken millainen se sillä hetkellä on.

Maut
Kannattaa aika ajoin maistella mitä syö. Monesti arjessa tulee syötyä lähes mitä vain kun kiireessä yrittää vaientaa kiljuvaa vatsaa. Silloin tällöin kun huomaa mille suuhun pantava syötävä maistuu, voi miettiä onko se sellaista mitä haluaa syödä. Läsnäoleva syöminen voi auttaa pikku hiljaa päästämään irti pienistä turhista naposteltavista ja sitä kautta auttaa voimaan paremmin. Kun huomaa (on aikaa huomata) mitä syö, valitsee usein paremman makuista ja laadukkaampaa syötävää.

Ei ole väliä millainen hetki on. Hetki voi olla hyvä tai huono tai mitä tahansa siltä väliltä. Mukavia hetkiä on kyllä kiva juhlia omassa mielessä. Hetkessä hetken aikaa eläminen auttaa unohtamaan huolet jotka eivät ole läsnä kyseisessä hetkessä. Usein mielemme on täynnä kaikkea mitä emme sillä hetkellä siellä tarvitsisi pitää, joten niistä hetkellisestikin irti päästäminen auttaa vähentämään huolestuneisuutta. Samalla myös tulet harjoitelleeksi rentoutumista ja ajatuksista irti päästämistä, mikä omalta osaltaan voi auttaa nukahtamaan illalla paremmin.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s