Meditointiharjoitukseen pienin askelin

on

Jos meditointiharjoituksen aloittaminen tuntuu haastavalle, voit kokeilla sitä pienin askelin.

1. vaihe

Istu alas ja ole hiljaa. Voit aloittaa paikallaan olemisen vaikka minuutilla. Parin päivän ajan voit istua minuutin ja siitä nostaa istumista muutamaan minuuttiin. Voit lempeästi sulkea silmäsi ja keskittyä vain olemaan, tekemättä yhtään mitään. Voit laittaa herätyskellon soimaan merkkiääneksi.

2. vaihe

Jatka istumista muutaman minuutin ajan ja tuo huomio hengitykseen. Hengitä omaan luonnolliseen tahtiisi ja seuraa hengityksen matkaa kehossa. Huomaa miten hengitys menee sisään sieraimista, etenee kurkun ja rinnan kautta vatsaan, ja palaa samaa reittiä takaisin. Yritä elää elämää hengitys kerrallaan.

3. vaihe

Jatka istumista sen ajan kuin olet aiemminkin istunut tai halutessasi lisää vähän aikaa ja pidä huomio hengityksessä. Päästä irti kaikesta muusta kuin hetkessä olevasta. Aina kun huomaat ajatuksen karanneen omille poluilleen, tuo huomio lempeästi takaisin hengitykseen. Ihminen on tehty ajattelemaan, joten ajatuksen karkaaminen ei tarkoita että tekisin jotain väärin. Kohtele itseäsi kuin kohtelisit koiranpentua – lempeydellä.

Kun paikoillaan oleminen ja hetken seuraaminen tuntuu luontevalle, voit siirtyä kokeilemaan erilaisia meditointitapoja.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s