Kauniita sanoja

on

Pääsääntöisesti työpäiväni loppuu Metta-harjoitukseen. Metta eli rakastava ystävällisyys on harjoitus, missä opetellaan antamaan ystävällisyyttä tai rakastavaa ystävällisyyttä ensin itselle ja sen jälkeen sitä ulotetaan ihmisiin elämässämme sekä muualla maailmassa.

On aika huikeaa lähteä töistä kotiin rakastavassa olotilassa. Yhteiskunnassamme on kilpailuhenkisyys läsnä hyvin vahvana. Kilpailut ja usein niiden mukana tuleva raadollinen arvosteleminen tulee esiin televisiosta lehtiin, työelämään ja kouluihin.

Jokainen meistä varmasti kohtaa arvostelua. Milloin sitä kohtaa liikenteessä, milloin työelämässä tai ihmissuhteissa tai ihan vain satunnaisissa kohtaamisissa ja väärinkäsityksissä. Kerrotaan ettei edes Buddha pystynyt opettamaan niin että kaikki olisivat olleet tyytyväisiä. Miten lohdullista!

Ei meidän olekaan tarkoitus täyttää kaikkien toiveita. Ei kukaan voi olla kaikille mieliksi. Se mitä mieltä olemme ja miten asiat koemme on myös päiväsidonnaista. Jokaisella on oma perspektiivi samaan asiaan. Tutkimusten mukaan lääkäritkin tekevät parempia diagnooseja paremmalla tuulella ollessaan. Tämä pädennee kaikkeen kanssakäymiseen. Hyvällä tuulella kestämme vastoinkäymisiä paremmin, ja ärsyyntyneenä ärsyynnymme pienistäkin asioita vielä lisää. Kun opettelemme vahvistamaan ystävällisyyden ja rakkauden tunnetta, oma elämä tuntuu huomattavasti kevyemmälle.

Sanat joita sanomme, joita mielessä pyöritämme, vaikuttavat meihin. Mihin kiinnitämme huomiota, se vahvistuu. Itse huomaan sanojen vahvuuden selkeästi juuri Metta-harjoituksessa. Saan sanoa kauniita sanoja, kauniita ajatuksia mukana olijoille:

“Ole rauhassa ja ole turvassa. 
Suotakoon sinulle onnellisuutta.
Olkoon sinulla merkityksellistä tehtävää.
Olkoon sinulla keveyttä elämässä.
Olkoon sinulla läheisiä ystäviä ja läheinen perhe.

Olkoon niin että kaikki olennot kaikkialla arvostavat ja kunnioittavat toisiaan.”

Jokainen voi päättää millaisia sanoja käyttää, millaisia asioita puhuu. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sanat mitä toisille sanomme, vaikuttavat myös meihin itseemme, omaan olotilaamme. Kauniita sanoja jakaessa, kaunistamme myös omaa mieltämme.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s