Hyviä väreitä ja energioita maailmaan

on

Energiaa ei voi luoda tai tuhota, sitä voidaan vain muuttaa yhdestä muodosta toiseen. Albert Einstein

Energia on mielenkiintoinen asia. Monesti energia liitetään energiateollisuuteen tai voimaan mikä saa materiaalia liikkumaan. Unohtuuko meidän oma sisäinen energiamme?

Itse huomasin kesälomalla voimien palautuvan. Jaksaminen parani, ilo asioihin ja arkeen löytyi helpommin. Harrastuksiin tuli laitettua enemmän aikaa ja vaivaa, ja juoksukin sujui paremmin kuin koskaan.

Olen seurannut omaa energiaani kesän aikana entistä tarkemmin. Haluan aktiivisesti vaikuttaa siihen millaisena täällä elämääni elän ja millaisia tunteita ympärilleni lähetän. Siinä ei todellakaan onnistu täydellisesti joka päivä, mutta jo aie on mielestäni hyvä alku. Kun tietää mitä tavoittelee, on helpompi kulkea sitä kohti.

On helpompaa olla rauhallinen ja seesteinen lomalla kun voi tehdä mitä haluaa, ottaa vaikka torkkuja kun väsyttää. Kiireisimmänkin arjen keskellä yritän pitää kiinni niiden aaltojen tarkkailusta, joita itse lähetän ympäristööni. Yritän päästää irti kaikesta turhasta mielensisäisestä hälinästä mistä ei ole mitään hyötyä ja keskittyä rauhaan. Olemaan lähettämättä stressaavaa, häiritsevää energiaa ympärille.

On ihan päivän selvää, että meillä on energiaa mitä jaamme erilaisien asioiden kesken. Osasta tekemisistämme energia kasvaa ja osa kuluttaa sitä. Olisi hyvä saada se tasapainoon niin, että voimaa riittää myös muuhunkin kuin välttämättömyyksiin.

Uupuneen ihmisen on vaikea alkaa nostaa energiatasoaan. Pienikin ponnistus voi syödä sen kaiken voiman mitä on ollut. Pitäisi keksiä jotain mukavaa, innostavaa tekemistä tilanteessa missä oikein mikään ei tunnu miltään. Jos arki ja tai työ tai vaikka sairaus kuluttaa itsessään paljon, voi myös olla haasteellista löytää palauttavaa tekemistä tai harrastusta.

Eri päivinä liikumme erilaisella energialla. Aina ei voi odottaa itseltään samaa suoritusta. Voi kuitenkin päättää millaisia aaltoja ja väreitä ympärilleen lähettää. Vaikka itsellä olisi surkea olo, ei sitä ole pakko jakaa ympärille. Kun vain kertoo olevansa alamaissa, toinen henkilö yleensä ymmärtää tilanteen ja saattaa jopa jakaa taakkaa. Jos vain ärhentelee ja kiukuttelee, saa harvemmin tukea ja ymmärrystä, jos ei ole lapsi.

Eilen mindfulness-tuntien jälkeen eräs kurssilainen tuli kertomaan, ettei ole koskaan rentoutunut niin hyvin kuin eilen tuntien aikana. Miten ihanaa oli kuulla se! Huomasin miten oma mielialani nousi entisestään ja miten energiatasoni kasvoi. Se oli oikeastaan ensimmäinen asia minkä halusin miehelleni jakaa, kun illalla näimme. Ne muutamat sanat olivat isoja.

Miten tärkeää on saada kuulla mukavia asioita, kokea onnistumisia. Pienillä sanoilla voimme lähettää pieniä aaltoja ympärillemme. Ne pienet aallot parhaimmillaan muuttuvat isoiksi virroiksi, joissa monet ihmiset antavat hyvän olotilansa näkyä ympärilleen.

Suosittelen lukemaan pari kirjoitusta aiheesta. “Sillä keitä olemme on merkitystä” sekä “Lähetä hyvää eteenpäin”. Molemmissa tarinoissa kerrotaan pienen eleen ihme, miten se voi parhaimmillaan vaikuttaa moneen ihmiseen ja muuttaa elämän kulkua.

Nuku tarpeeksi, syö terveellisesti, hemmottele itseäsi toisinaan, muista rentoutuminen ja kohtele itseäsi myötätuntoisesti. Lähettämäsi aallot ovat silloin varmasti upeita!

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s