10 syytä miksi kannattaa meditoida

on

Huffington Post on jälleen listannut 10 syytä miksi kannattaa meditoida. Tällä kertaa asioita katsotaan urheilijan näkökulmasta, mutta samat syyt toimivat kaiken tavoitteellisen toiminnan tukena.

Suurin vastustajamme on aina sisällämme. Meditointi antaa työkaluja tulla toimeen tämän sisäisen vastustajan kanssa.

1. Meditoiminen auttaa keskittymään.
Meditoinnin on todettu lisäävän keskittymiskykyä. Ihan sama mitä tavoittelet, asiaan keskittyminen vie sinua eteenpäin.

2. Se auttaa kestämään kipua.
“Urheilija ei tervettä päivää näe.” Ja meillä muillakin on usein kipua. Se voi tulla staattisesta istuma-asennosta tai vaikka puutarhan kuokkimisesta. Meditaation on todettu auttavan ihmisiä selviytymään kivun kanssa paremmin. Kun jaksat paremmin, näkyy se kaikessa toiminnassa.

3. Se auttaa käsittelemään pelkoa.
Pelot voivat kaapata mielemme nykyhetkestä, mikä voi johtaa virheisiin ja vääriin valintoihin. Meditaation on todettu auttavan rauhoittamaan pelkoa aivojen Amygdalassa, vaikka et juuri sillä hetkellä meditoisikaan. Meditoiminen auttaa meitä sietämään epävarmuutta sekä viemään ideoitamme rohkeasti eteenpäin.

4. Se vahvistaa immuunipuolustusjärjestelmää.
Urheilija ei ole varaa olla sairas, eikä ole monella muullakaan nykypäivänä. Meditoimista kannattaa siis kokeilla. Sen on osoitettu vahvistavan immuunijärjestelmää alentamalla stressiä.

5. Se vähentää asioiden märehtimistä.
Irti päästäminen auttaa toipumaan vastoinkäymisistä nopeammin sekä kääntämään katseen nykyhetkeen ja siihen miten mennä eteenpäin.

6. Se saa mielen joustavaksi.
Kaikki tietävät että ihmisen täytyy epäonnistua uudestaan ja uudestaan, kunnes onnistuu. Meditaatio auttaa irrottautumaan kielteisistä ajatuksia, ja auttaa saavuttamaan tavoitteet.

7. Se vähentää stressiä.
Harvalla meistä ei ole stressiä. Miksi ei siis omaksua harjoitusta, joka on todettu vähentävän stressiä? Meditointihetki tai pari päivässä voi viedä pitkälle. Rento mieli myös näkee avarammin ja rentous avaa oven luovuudelle.

8. Se vakauttaa tunteita.
Omien tunteiden ja sitä kautta käyttäytymisen säätely antaa lisäetua monessa tilanteessa. Tiukoissakin tilanteissa on helpompi olla hermostumatta, sekä asiallinen ja vakuuttava. Kukapa ei siitä hyötyisi?

9. Se auttaa nukkumaan.
Yhden yöunen menettänyt voi menettää seuraavana päivänä paljon enemmän, joten unihäiriöistä kärsivän tai muutoin unenlaatuaan paremmaksi haluavan kannattaa aloittaa meditoimaan. Tämä ei ole yhtä nopea apu kuin unilääke, mutta ajan myötä paljon parempi vaihtoehto. Eikä mikään estä käyttämästä lääkkeitä, kunnes meditoimisen vaikutukset auttavat nukkumaan paremmin.

10. Se auttaa meitä näkemään omia sokeita pisteitämme.
Meditaatio on todettu auttavan tunnistamaan sokeita pisteitä. Tunnistamalla näitä kuolleita kulmia, voimme työskennellä yhä paremmin tavoitteidemme eteen.

Meditaatio voi olla se extra mikä auttaa voittamaan pelin, auttaa venymään, kun luulet ettet enää venyä voi. Miksi ei sisällyttää meditointiharjoitetta omaan arkeen? Se saattaa auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi nopeammin.

“Tietoisuuden lisääntyessä reagoi vähemmän ja toimii enemmän.” – Anthony de Mello

Meditointiharjoituksia löytyy: http://www.almonda.fi/meditoinnit.html
Kurssi-infot: http://www.almonda.fi/kurssit.html

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s