Kuvapäiväkirjamatkailua

on

Sain kymmenvuotislahjaksi oman ensimmäisen kameran. Se oli varmasti lapsuusaikani paras lahja. Siitä lähtien olen tallettanut elämän hetkiä kameran avulla. Vaikka olen paljon pistänyt pois ottamiani paperikuvia, ensimmäisen kuvaamani filmin otokset olen säilyttänyt. Muistan miten jännää oli saada kuvat käteen odotuksen jälkeen ja muistan myös miten isä oli sitä mieltä että osasin ottaa hyviä kuvia.

Olen käynyt läpi kuvaustekniikan muutoksia paljon vuosien varrella. Jossain vaiheessa olin niin kiinnostunut kuvaamisesta että minulla oli oma pieni “laboratorio” minkä pystytin ainoaan täysin pimeään huoneeseen eli kylpyhuoneeseen, ja tein tuntikaupalla omia vedoksia kuvista. Myös näitä kuvavedoksia on paljon jäljellä.

Kun kamera digitalisoitui, ostin diskettiä käyttävän digikameran. Myös nämä kuvat on siirretty disketeiltä perheserverille talteen, vaikka ne ovat onnettoman rakeisia nykyisiin kuviin verrattuna. Rakeisista kuvista huomaa kokeilun ilon ja rentouden, koska jokaisen kuvan ei enää olekaan pakko onnistua, eikä filmiä tarvitse säästellä.

Sitten tulikin vaihe että kuvia oli yksinkertaisesti liikaa. Kaikki ottivat paljon kuvia ja jakoivat niitä sosiaalisessa mediassa. Kyläilyreissulla sai katsoa satoja lomakuvia, kun muutama kymmenenkin olisi riittänyt. Kuvatulva puudutti.

Sitten löysin Blipfoton (http://www.blipfoto.com/HeidiHH), kuvapäiväkirjan, mihin tallennetaan yksi kuva päivässä. Kokeilunarvoinen ajatus ajattelin.

Oma kuvapäiväkirjani alkoi kiitollisuuden päiväkirjana, mutta on laajentunut siitä eri päivinä erilaiseksi päiväkirjaksi. Päivän kuvasta ja tekstistä muodostuu sellainen kuin siitä muodostuu, ilman paineita, täysin rennosti.

Blipfoton kautta on kiva seurata ihmisten elämää eri puolilla maailmaa. Olen itse etsinyt kartan kautta blippaajia alueilta mitkä minua kiinnostavat. Seuraan ihmisten kuvia Uudessa-Seelannissa, Australiassa, Etelä-Afrikassa, Kaliforniassa, Etelänavalla, Britanniassa, Tanskassa, Ruotsissa… Monien blippaajien kanssa vaihtelen säännöllisesti kuulumisia, ihmettelen vaikka ampiaisten erilaista ulkonäköä Australiassa ja Suomessa tai nautin “matkakokemuksista” kuvien kautta.

Yhteisö myös antaa paljon tukea kuvaamiseen. Hyvät ja kiinnostavat kuvat herättävät keskustelua, inspiroivat ja tuovat erilaisia näkökulmia elämiseen. Kuvien kautta tunnen yhteneväisyyttä ihmisiin ympäri maailmaa. Enää kuvaaminen ei olekaan yksin pimeässä laboratoriossa säätämistä, vaan kuvat pääsevät esille, parhaimmillaan ne herättävät tunteita, ajatuksia, mielipiteiden vaihtoa, iloa ja naurua. Vaikka olemme eri puolilla maapalloa, on meillä samankaltaisia murheita ja iloja, arkea ja juhlaa.

Pojallani on peliyhteisön kautta ystäviä ympäri maailmaa. Millainen on tulevaisuus kun kasvaa sukupolvi joka osaa ajatella ja ottaa huomioon erilaisten kansojen tilanteita ja erityispiirteitä, sukupolvi jolle kansainvälinen kommunikointi on arkista ja luonnollista, sukupolvi jolle ihmisen kotimaalla tai äidinkielellä ei ole merkitystä.

Meidän pitäisi enemmän muistaa samankaltaisuutemme, kuin keskittyä erilaisuuteemme. Yhteneväisyyden tunne auttaa meitä selvittämään ristiriitoja, kommunikoimaan paremmin keskenämme, vähentämään ennakkoluuloja ja olemaan avoin asioille ja mahdollisuuksille.

Ilo katsomisessa ja ymmärtämisessä on luonnon kaunein lahja.
Albert Einstein

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s