Aamukahvi-meditointi

on

Kesäinen rauhallinen aikainen aamu on tullut itselleni hyvin tutuksi pikkukoiran tultua perheeseemme. Käyn pennun kanssa joka aamu aamun varhaisina tunteina takapihallamme, jotta koira oppii tekemään tarpeensa ulos. Käyntiajat vaihtelevat 3:30 – 6:30 välillä.

Onneksi on kesä! Yövaatteissa tarkenee istua pihalla, valoa riittää ja luonto hehkuu vehreyttä. Mitä lähemmäs normaalia heräämisaikaa koiran pissatus ajoittuu, sitä varmemmin en raaski mennä takaisin nukkumaan. Rauhallinen aamu laulavien lintujen ja lämpimien auringonsäteiden kanssa, saa innostumaan uudesta päivästä uudelleen ja uudelleen.

Kuppi hyvää kahvia, aamun rauhallisuus ja luonnon parhaat puolet ympärillä, on itselleni sopiva tapa rauhoittua uuteen päivään. Hetkeen keskittymistä voi tehdä omalla tavalla, omassa ympäristössä, etsien itselle sopivat harjoitustavat.

Aamukahvi-meditointi

Keitä kuppi hyvää kahvia (tai teetä). Oman kahvini maustan kardemummalla, ripotellen sitä hieman kahvin päälle suodatinpussin sisään.

Mene pihalle tai parvekkeelle tai istu avonaisen ikkunan ääreen mistä kuulet luonnon äänet.

Voit tehdä muutaman läsnäolevan aamuvenytyksen. Rauhassa ja rentona suoristaa kehoa unen jäljiltä. Ole mukana liikkeessä. Ole mukana siitä mitä tapahtuu hetkessä.

Istu alas hyvään asentoon. Pidä selkä suorana, jotta hengittäminen on helppoa, mutta vältä jäykkyyttä ja kipua.

Ota muutama rauhallinen syvä hengitys ja anna itsesi tulla hetkeen. Tunne ilman viileys ihollasi. Tunne miten ilma liikkuu sieraimista sisään, miten hengitys etenee vatsaan asti, miten se liikuttaa vatsaa ja palaa samaa reittiä takaisin.

Kuuntele elämän ääniä ympärilläsi. Mitä kuulet lähellä, mitä kuulet kauempaa? Kuuletko lintujen sirkutuksen? Huomaatko ilmassa lämpenevien materiaalien pienen satunnaisen paukahtelun? Tuulen suhinan puissa tai kasveissa?

Kuuntele millainen olo sinulla on tällä hetkellä. Mitä tunnet kehossa, mitä ajatuksia nousee mieleen, millaisia tunteita herää. Huomio kaikki rauhassa ja hyväksyen. Anna hetken olla sellainen kuin se on.

Voit myös tuoda mieleesi mistä kahvi on mukiisi tullut. Kuinka moni ihminen on ollut mukana kahvin eri vaiheissa kun se on siemenestä muuttunut kasviksi ja kahvipavuksi, matkannut pitkän matkan, ja lopulta kaupan kautta päätynyt keittimen ja mukiin. Tähän hetkeen. Voit antaa arvoa jokaiselle vaiheelle ja vaikka toivoa mielessäsi hyvää kaikille kahvin vaiheisiin osallistuneille.

Voit halutessasi myös kiittää mielessäsi siitä että sinulla tämä rauhallinen turvallinen hetki aikaa nauttia hengittämisestä ja kokemisesta. Voit myös kiittää mielessäsi kaikesta hyvästä, kaikesta mistä voit olla kiitollinen tällä hetkellä.

Ota lämmin muki käteesi. Tunne aistimukset käsissä. Haistele kahvia rauhassa. Erotatko kardemummaan tuoksun kahvissa? Erotatko muita tuoksuja ilmassa? Huomaatko halun maistaa kahvia? Maista kahvia rauhassa. Mille se maistuu, mitä makuvivahteita siinä erotat.

Mille tuntuu kun rauhassa maistelet kahvia, kahviin ja hetkeen keskittyen? Huomaatko energian nousevan pikkuhiljaa? Huomaatko ajatuksen lähtevän liikkeelle vain nautitko raukeasta, rauhallisesta olotilasta.

Anna itsesi olla rauhassa, kerätä voimia päivään. Laita vaikka munakello soittamaan itsellesi merkki, jos sinulla on rajallinen määrä aikaa rentoutumiseen. Muutoin voit nauttia olotilasta niin kauan kuin se tuntuu hyvälle.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s