Metrolla kaupunkiretriittiin

on

Aina ei tarvitse lähteä haja-asutusalueelle rauhoittuakseen. Rauhoittumista voi tietysti harjoittaa missä vain ja milloin vain. Mutta on jokseenkin hauska kokemus mennä metrolla Hakaniemeen ja valmistautua hiljaisuuteen kaupungin sykkeessä. Mielenrauhaa ei voi retriitissäkään luvata. Voi vain tarjota mahdollisuuden siihen.

Mielikuva retriitistä on usein seesteinen ja rauhallinen, ja sitähän se ulkoisesti onkin. Sisäinen tila voi olla jotain aivan muuta. Pidempään hiljaa ollessa ihminen joutuu kohtaamaan omat ajatukset, tunteet ja tuntemukset. Erilaiset olotilat vaihtelevat ja ikävien olotilojen kestäminen voi olla sietämätöntä. Itseä ei ole aina helppo kohdata. Mutta joutuu itsensä kanssa “taistelemaan” kuinka paljon tahansa, on olotila useimmiten hyvä jälkikäteen.

Kaupungissa pidettävässä retriitissä on monia hyviä puolia. Kaikilla ei ole mahdollisuutta vaikka perhesyiden vuoksi lähteä pidemmälle. Kaupunkiretriitin hyviin puoliin kuuluu se, että voi mennä kotiin yöksi. Kun majoituksesta ei tarvitse maksaa, vaikuttaa se hintaankin huomattavasti. Näin retriittiin osallistuminen tulee mahdolliseksi myös niille, joilla ei ole mahdollisuutta viettää päiviä pidemmällä. Myös liikkuminen retriitin ja kodin välillä on helpompaa toimivan julkisen liikenteen ansiosta.

Helsinki

Kaupungissakin voi kokea erilaisia asioita retriitin aikana. Meillä oli hiljaisuuden sauna kaupungin kattojen tasalla upealla näköalalla. Tuttujen paikkojen katsominen eri perspektiivistä on aloittelijan mielen herättämistä. Miten erilaiselle kaikki näyttääkään eri näkökulmasta!

Olimme hiljaisuudessa keskellä kaupungin sykettä. Kadulle astuessa oli mahdollisuus käyttää aisteja eri tavoin muutaman sadan metrin matkan kävelemällä. Oli mahdollisuus aistia luontoa istumalla Tokoinrannalla. Oli mahdollisuus aistia tuoksuja kävelemällä kauppahalliin. Oli mahdollisuus mennä torin sykkeen keskellä ja katsella ja kuunnella ihmisvilinää. Kotikaupungissakin voi liikkua kuin turisti ja katsella elämää avoimin silmin.

Kaupunkiretriittimme oli lyhyt, mutta riittävän pitkä tuodakseen esille omat vajavaisuutemme, ajoittain heräävän levottomuuden, ajatuksia, tuntemuksia ja tunteita. Jos osallistuu retriittiin ensimmäistä kertaa, voi lyhyempi kaupunkiretriitti olla hyvä vaihtoehto oman olemisen tutkimiselle. Sen aikana ehtii oppia itsestään uutta, sekä huomaamaan millaiset mindfulness-harjoitukset toimivat itselle ja mitä harjoituksia voisi ottaa käyttöön omaan arkeen.

Kotimatkalla itseäni ei haitannut, vaikka oma bussi oli jo sulkenut ovensa, mutta seisoi metrin päässä laiturista ottamatta ketään enää kyytiin. Normaalisti ärsyyntyisin, mutta nyt jatkui aika vain olla, kiireettä. 10 minuuttia odotusta on hyvä lisäaika tutkia omia reaktioita, omaa olotilaa ja ajatuksia. Vastoinkäymisiä kestää paremmin kun on antanut itselleen lempeyttä ja huolenpitoa, aikaa ja rauhaa.

Seuraava kaupunkiretriittimme on 9.-10.8. Tervetuloa mukaan, jos kiinnostus heräsi!

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s