Kun oppilas on valmis, opettaja ilmaantuu

on

Perheeseemme saapui uusi opettaja: pieni sekarotuinen alle viisi kiloinen karvaturri, Buddha. Buddha on jo kuusi kuukautta vanha, joten aivan puhtaalta pöydältä emme hänen kanssaan pääse aloittamaan.

Perheessämme on ennestään kaksi neljättä elinvuottaan elävää koiraa, joten kolmannen koiran ottamisen pohtiminen tuotti jopa muutaman unettoman yön, kun aina tuli mieleen uusia asioita mitkä tulee huomioida. Uusi jäsen perheeseen päätettiin kuitenkin ottaa. Pikku-Buddha on ollut “meidän koira” heti ensi hetkestä.

Elämä uudenlaista elämäntapaa opettelevan nuoren koiran kanssa on hellyttävää, hauskaa ja kärsivällisyyttä vaativaa. Samalla kun tarkkailee koiraa ja koiran oppimista ja sopeutumista, sekä laumassa jo olleita koiria ja heidän sopeutumistaan, oppii taas lisää itsestäkin.

Jokainen kohtaamamme ihminen, jokainen kohtaamamme asia ja jokainen hetki on opettajamme. Meidän tarvitsee vain katsoa. Jokainen päivä on mahdollisuus oppia uutta ja kehittyä.

Pieni koira toi elämään taas vauhtia, hurjia leikkejä, innokasta riehumista lelujen ja “isoveljien” kanssa, aikaisia aamuherätyksiä kello neljä aamulla kun pitää päästä pissimään, paljon aikaa vaativia opetushetkiä, mutta myös hitautta. Pienen koiran touhut pysäyttävät ihastelemaan nuoren koiran elämää ja näkökulmaa. Sieltä voisi itselleen ottaa kehityksen kohteeksi ainakin innon kohdata jokainen uusi asia uteliaasti, nautinnolliset päiväunet, jokaisen perheenjäsenen kohtaaminen rakkaudella monta kertaa päivässä, jatkuvat hellyyden osoitukset ja luottamus elämään.

Kun oppilas on valmis, opettaja ilmaantuu. – Zen sanonta

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s