Löysätään pipoa

on

Pimein talvi viiteenkymmeneen vuoteen. Kylmin maaliskuu viiteenkymmeneen vuoteen. Ei ihme jos pipo alkaa vähän kiristää itse kullakin.

Ehkä juuri oman jaksamisen alenemisen myötä olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota huonoon käytökseen, epäoikeudenmukaisuuksiin, turhaan rähjäämiseen ja siihen miten toiset eivät edes kuuntele loppuun asti, kun pitää jo huutamalla tai tiuskimalla osoittaa omaa turhautumista tai suoranaista pahaa oloa. Kun yksi tuo esille ikäviä tunteita, nostaa se toisiltakin ikävät tunteet herkästi esille. Niin hyväntuulisuus kuin huonotuulisuuskin tarttuu meihin kuin flunssa.

Kun oma jaksaminen on herkässä, toisten tekemiset suodattuvat huonommin pois. Aikuisen ihmisen kiukuttelua on vaikea jaksaa kuunnella. Harvalla meistä on oikeasti niin huonosti asiat, että se oikeuttaa toiselle ihmiselle olotilan jakamista. Joskus luin ajatuksen, että jos sinulla ei ole mitään syytä olla kiitollinen, tarkasta pulssisi.

Toisiin vertaileminen yleensä huonontaa omaa oloa, koska emme koskaan tiedä koko totuutta toisen tilanteesta. On helppoa uskoa että joku pääsee helpommalla, jos se sille näyttää ulospäin. Olemme kärpäspaperia negatiivisille ajatuksille ja teflonia positiivisille ajatuksille. Negatiivisen huomaaminen on ollut tärkeää henkiinjäämisen kannalta.

On aina oma valinta mihin huomion kiinnittää. Ja mihin huomion kiinnittää, sitä vahvistaa. Minkä vahvistaminen palvelee sinua tällä hetkellä?

Ihminen ei ole kovin kauaa asunut näin tiiviisti, niin lähellä toista ihmistä kuin kaupungeissa nykyisin asumme. Ehkä meidän on kehityttävä vielä paljon sopeutuaksemme isoihin yhteisöihin, ruuhkiin, jonotukseen ja ahtauteen. Ei ihme että pipo kiristää, kun muutama sukupolvi sitten ihmisillä oli tilaa, hiljaisuutta ja pienet tukea antavat yhteisöt. Maaseudulla on vielä paljon työtä ja työkaluja jakavia pieniä yhteisöjä. Pellot kynnetään yhdessä siellä missä ne ovat valmiina riippumatta siitä kenen pelloista on kyse. Kaupungeissa vastaavaa näkyy parhaiten ehkä vapaaehtoistyössä. Olemme aika pitkälle omillamme vaikka ihmisiä on paljon ympärillä.

Joustava asenne asioihin helpottaa elämää. Kun on avoin tapahtumille, eikä odota että asiat sujuvat sillä yhdellä ainoalla tavalla minkä omassa mielessään on päättänyt, olo helpottuu. Monet eri reitit voivat viedä samaan lopputulokseen, samaan päämäärään. Joskus pisin reitti voi olla myös hauskin. Hetken ja asian hyväksyminen sellaisena kuin se on auttaa päästämään irti ikävästä tapahtumasta ja sen kautta jaksamaan paremmin. Ja kun jaksaa paremmin, kestää paremmin ruuhkia, ihmismassoja, meteliä ja ahtautta.

Olkoon kaikki olennot kaikkialla rauhassa, ilo sydämessään.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s