Läsnäolo ja ulkoinen kauneus

on

Miten sopii yhteen tietoinen läsnäolo (mindfulness) ja ulkoinen kauneus? Monella saattaa olla mielikuva siitä, minkä näköinen meditoinnin harrastaja on tai hänen pitäisi olla, mutta tarvitseeko harrastamisen vaikuttaa ulkonäköön tai kannattaako määritellä ylipäänsä?

Mindfulness kursseilla käy kaiken ikäisiä ja kaiken näköisiä ihmisiä, naisia ja miehiä. Kurssilla keskitytään omaan olotilaan ja ollaan paljon silmät kiinni, joten ryhmäläisten yhtenäinen ulkonäkö tai muu samankaltainen piirre ei herätä yhteenkuuluvuutta. Yhteenkuuluvuuden tunne syntyy harjoituksista, joissa toivotetaan toisillekin hyvää, siitä että ollaan kiinnostuneita samasta harjoitteesta ja että harjoitetaan yhdessä.

Ulkoista kauneutta ei mindfulness-harjoitteissa opeteta, mutta ei sitä paheksutakaan. Harva meistä elää elämää puun alla meditoiden. Olemme myös yrityksen tai yhteisön edustajia, käymme juhlavissa tilaisuuksissa sekä tapaamme ihmisiä, joihin haluamme tehdä hyvän vaikutuksen. Kaikki eivät halua kapinoida tai opettaa toisia paremmiksi ihmisiksi omia valintoja esiin tuoden.

Meditoiva saa pitää huolta ulkonäöstään. On kuitenkin hyvä olla tietoinen omista motiiveista, omasta ajatusmaailmasta ulkoisen kauneuden suhteen, päättää itse mitä tekee ja missä määrin. Mikä on itselle sopiva “annos” meikkiä ja kuinka paljon haluaa laittaa kauneuden hoitoon aikaa ja rahaa. Tiedosta miksi käytät meikkiä, tai miksi ostat merkkejä joita käytät. Ovatko päätökset omiasi, vai kumpuavatko ne jostain muualta kuten vaikka mainoksista tai sosiaalisesta paineesta?

Olen joskus kursseilla leikkisästi puhunut meditoinnin “rupsahtamis-vaikutuksesta”. Kun ei tarvitse ulkoista hyväksyntää, voi vapaammin päättää missä määrin ulkonäköään hoitaa ja parantelee. Kaikki lähtee siitä, mikä itselle omaan elämään sillä hetkellä parhaiten sopii. On erilaisia tilanteita ja erilaisia tilaisuuksia, erilaisia päivä ja erilaisia olotiloja. Joskus ei jaksa vaivautua ja joskus katseen piristäminen meikillä piristää koko mielialaa ja vaikuttaa sitä kautta positiivisesti kaikkiin kohdattuihin.

Myös kauneusrituaalit voivat olla läsnäoloharjoituksia. Päivävoidetta voi aamulla levittää läsnäolevasti, tuntien kosketuksen ja liikkeen iholla, huomioiden mille sillä hetkellä tuntuu ja millaisia ajatuksia mielessä liikkuu. Ripsin värin laittaminen voi muistuttaa hengitysharjoituksesta tai rakastavasta ystävällisyydestä.

Ulkokuori ei estä olemasta tietoisesti läsnä. Harjoituksissakaan ei ole oikeaa eikä väärää tapaa tuntea eikä kokea harjoitusta. On vain oma kokemus, mitä se sillä hetkellä siten onkin.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s