10 asiaa, jotka onnelliset ihmiset tekevät toisin

on

Jo Aristoteles oli sitä mieltä, että onnellisuus on elämän päämäärä. Aristoteles kehotti ihmisiä tekemään hyviä tekoja, mikä tuottaa ihmiselle onnellisuutta. Tämä teoria on todennettu monissa nykyajan kokeissa. Toisten ihmisten pyyteetön auttaminen tuottaa hyvää oloa ja onnellisuutta.

Onnelliset ihmiset rakentavat vahvan sosiaalisen rakennelman.
Onnelliset ihmiset ovat yhteydessä perheisiinsä, naapureihin, ystäviin ja yhteisöihin. Kun meille tapahtuu jotain mukavaa tai ikävää, niin monet meistä haluavat heti kertoa sen toiselle ihmiselle. Haluamme jakaa tunteen, toivomme tukea ja ymmärrystä. Huolen jakaminen toiselle usein vähän helpottaa. Onnellisuuden jakaminen saa toisenkin hyvälle tuulelle.

Onnelliset ihmiset tekevät asioita, jotka sopivat heidän henkilökohtaisiin vahvuuksiin, heidän arvoihinsa sekä elämäntapaan.
Ei ole vain yhtä tapaa olla onnellinen. Onnellisuus kumpuaa itselle sopivista valinnoista. Voit hyvin kokeilla erilaisia asioita, ja valita ne mitkä tuntuvat toimivan. Toisia ulkoapäin katsoen emme useinkaan voi tietää onko henkilö onnellinen vai ei. Etsi siis oma polkusi ja vahvista sitä.

Onnelliset ihmiset harjoittavat kiitollisuutta.
Kiitollisuus on nopea tapa vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Anna päivittäin huomiota kiitollisuutta herättäville asioille. Kirjaa ne vaikka ylös kiitollisuuden päiväkirjaan, jotta niiden huomioiminen vahvistuu. Päiväkirjaan voit laittaa sanoja, kuvia, ajatelmia tai vaikka laulujen sanoja. Mitä tahansa, mistä voit olla kiitollinen.

Kiitollisuus auttaa selviämään trauman ja stressin kanssa. Se lisää itsetuntoa ja auttaa hävittämään negatiivisia tunteita. Tutkimukset viittaavat siihen, että kiitollisuuden tunteminen korreloi tyytyväisyyden tunnetta.

Onnelliset ihmiset ajattelevat optimistisesti.
He keskittävät aikaa ja energiaa siihen mitä he voivat kontrolloida. He myös tietävät milloin on aika siirtyä uudenlaiseen toimintaan, jos vanha ei enää toimi. He eivät jumiudu toimintamalleihin.

He tietävät että kaikki on ohimenevää ja että välillä elämässä on ikäviä vaiheita, mutta he myös uskovat tulevaisuuden muuttavan asioita parempaan. Ikävä vaihe on aina vain väliaikaista.

Onnelliset ihmiset eivät myöskään anna jollain elämänosa-alueella tapahtuvan ikävän, valua muualle elämään. He osaavat pitää asiat erillään.

Onnelliset ihmiset tietävät, että on hyvä tehdä hyvää.
Ystävälliset teot auttavat tuntemaan hyvä oloa itsestä ja toisista, ja positiiviset tunteet parantavat henkistä ja fyysistä kestävyyttä.

Onnelliset ihmiset tietävät että omaisuus ja tavarat ovat vain hyvin pieni osa yhtälöä.
Tutkimusten mukaan materiaalillisen vaurastumisen myötä suomalaistenkin onnellisuustaso on laskenut. Trendi on ollut näkyvillä 80-luvun alusta asti. Materialismi ei tuo onnea, mutta se on myös vahva ennuste tyytymättömyydelle.

Onnelliset ihmiset kehittävät terveitä selviytymisstrategioita.
Tutkijoiden Tedeschi ja Calhoun mukaan haastavien tapahtumien jälkeen on viisi kasvuun vaikuttavaa tekijää: uudistunut arvostus elämää kohtaan, uusien elämänpolkujen tunnustaminen, henkilökohtaisen voiman tehostuminen, parantuneet ihmissuhteet ja henkinen kasvu. Onnelliset ihmiset ovat taitavia näkemään kaiken hyvän mikä voi syntyä haasteellisista ajoista.

Onnelliset ihmiset keskittyvät terveyteen.
Onnelliset ihmiset pitävät huolta itsestään ja hallitsevat stressin määrä. Onnelliset ihmiset myös käyttäytyvät onnellisesti. He hymyilevät, ovat sitoutuneita tekemisiinsä, ja tuovat energiaa ja innostusta mukanaan.

Onnelliset ihmiset kehittävät henkisiä tunteita.
Psychological Wealth kertoo, että hengelliset tunteet ovat olennaisia tuottamaan onnen tunnetta, koska ne auttavat meitä yhdistämään itseämme johonkin suurempaan.

Onnellisilla ihmisillä on suunta elämässä.
Merkityksellisyyden tunne elämässä on tärkeä. Haluamme kokea, että sillä mitä teemme on merkitystä. Merkityksellisyys voi tulla työelämästä tai henkilökohtaisesta elämästä. Meillä on tarve jättää jälkemme maailmaan. Tehdä siitä parempi.

Muistathan että jokainen päivä voimme valita uudelleen. Jokainen päivä voimme suunnata uudelle polulle, jos tähän asti tallattu polku ei vie sinne minne haluamme. Oman elämän navigaattoriin kannattaa laittaa jokin osoite, jotta voit aloittaa matkasi oikeaa polkua pitkin.

Lähde: Huffington Post

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s