Rakkauden voima

on

Yle Teemalla uusitaan taas “Mielen salattu voima” -sarjaa. Ohjelma todistaa hyvin eri tutkimusten avulla, miten omalla ajattelulla voimme vaikuttaa esimerkiksi paranemiseen. Sama ohjelma kertoo kattavasti myös meditoinnin hyvistä vaikutuksista.

Hyvä esimerkki on geenitutkimus, missä verrattiin vuosia meditoineita, kaksi kuukautta meditoineisiin sekä niihin, jotka eivät olleet koskaan meditoineet. Vuosia meditoineilla aktivoitui 2200 geeniä ja kaksi kuukautta meditoineilla jopa 1561 geeniä. Geenit muokkaavat meitä ja määrittävät toimintaamme. Meditointi näkyy ja tuntuu nopeasti kehossamme. Keskittyminen (meditoiminen) kiihdyttää muun muassa paranemista kehossa. Stressi voi lyhentää elämäämme vuosia, meditointi vähentää stressiä.

Mindfulness-meditointiin kuuluu Metta-harjoitus, minkä kautta opetellaan rakastavaa ystävällisyyttä. Harjoituksen aikana kohdennetaan hyviä tunteita aluksi itseä kohtaan ja lopuksi vaikka koko maailmalle. Sanoituksia on monia erilaisia, mutta tunne mitä jaetaan ja lähetetään eteenpäin voi olla vaikka iloa, myötätuntoa, arvostusta, lämpöä tai rakkautta.

Visualisointi vaikuttaa ohjelman mukaan jopa syöpäsoluihin. Ohjelma ei kertonut millaista visualisointia syöpäpotilaat harjoittivat, mutta saman mekanismin uskoisi aktivoituvan Metta-harjoituksessa. Lähetämme rakkautta itsellemme. Aina tunne ei nouse esiin harjoituksen aikana, mutta tunne voi tulla myöhemminkin. Harjoitus ei ole helpoimmasta päästä, mutta se on hyvää olotilaa tuottava kaunis harjoitus. Kun ajattelen olevani rakkauden keskellä ja tunnen sen voiman voimakkaasti ympärilläni, jaksan antaa rakkautta läheisilleni ja kohdella lempeästi kaikkia kohdattuja. Miten toimii rakkautta saava keho? Millainen olo on vasta rakastuneella? Vastaavan olotilan voi saada Metta-harjoituksesta.

Sanoituksia Mettaan on äärettömästi. Usein harjoituksissa edetään rakkauden ja hyvän olon lähettämisestä itselle, aina kauemmaksi ja kauemmaksi jopa niin pitkälle maailmaan kuin itse kokee omaavansa vahvuutta rakkautta ja hyvää olo lähettää. Hyvän olotilan lähettäminen, itselle ja toisille, hyvän toivominen, saa aikaan positiivisia tunteita ja rauhaa. Uskon harjoituksen vaikuttavan meihin positiivisesti tavoilla, joita emme edes tiedä.

Yleisin tapani on lopettaa Mindfulness-tunnit Metta-harjoitukseen, jotta mahdollisimman monelle jäisi hyvä olo harjoituksista. Olen itsessäni huomannut, että aina tuntien jälkeen oloni on rakkauden täytteinen, vaikkei olo sitä olisi ennen harjoitusta ollutkaan. Lähden kotiin tuntien suurta rakkautta varsinkin perhettä ja läheisiä kohtaan. Kun saavun kotiin, olen valmis kohtaamaan arjen.

Ps. Ohjatuista meditoinneista myös ”Kutsu rakkautta” sekä ”Pehmeä peitto” kuuluvat Metta-perheeseen.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s