Hetkestä hetkeen

on

Huomasin maanantai-iltana suustani lipsahtavan ulos: “Nyt on tämäkin päivä suoritettu”. Miten helppoa onkaan lipsahtaa aiempien ajattelukuvioiden poluille! Yksi hammaslääkärikäynti, ja olin jo vanhoja polkuja tallaamassa pitkän matkaa. En halua enää suorittaa elämää. Haluan elää sitä! Elän sitä.

Olen tietoisesti opetellut uuden asenteen elämään. Haluan nauttia elämästä. Nauttia siitä mitä teen. Aina elämästä nauttiminen ei ole helppoa, kuten vaikka hammaslääkärikäynnillä, mutta silti jokainen hengitys on elämän lahja.

Hammaslääkärikäynnillä myös kaikkien asioiden väliaikaisen luonteen muistaminen auttaa kestämään tilanteen. Kaikki on väliaikaista, joten asiat muuttuvat. Kun jaksan tämän hetken ja tämän hetken, hammaslääkärinkin työ voi olla jo valmis.

Hammaslääkärin tuolissa maatessa, kiinnitin huomiota omaan lihasjännitykseeni. Aina kun huomasin jännittäväni lihaksia, rentoutin ne tietoisesti. Kun tuntui ikävälle, kohdistin ajatukseni hetken väliaikaisuuteen ja siihen että hetki on kohta ohi. Ja huomasin, että selvisin tilanteessa hienosti, enkä pelännyt enää olenkaan, vaikka lihakset vanhasta muistista jännittyivätkin.

Kun meditoi säännöllisesti ja kiinnittää huomiota yksittäisiin hengityksiin, aina yksi hengitys kerrallaan, alkaa arvostamaan niitä yksittäisiä hengityksiä. Vaikka mitään muuta muuta ei tapahtuisi, minä hengitän. Ja pikkuhiljaa siitä hengittämisestä tulee tunne, että se on ihan tarpeeksi. Saan hengittää ja olla elossa. Se on lahja. Jokainen aamu johon saan herätä on lahja ja minulla on mahdollisuus ilahduttaa itseäni hengityksen lahjan avaamilla mahdollisuuksilla.

Mindfulness on hetkessä olemista. Se on elämäntapa. Mindfulness opettaa katsomaan hetkeä. Hetkeä katsoessa ehtii huomaamaan asioita, jotka ehkä muutoin sujahtaisivat ohi. Kuuntelen mielelläni hiljaisuutta. Katselen mielelläni pieniä yksityiskohtia luonnosta ja isoja liikkeitä, kuten vaikka liikenteen virtaa keskikaupungilla ollessa. Näen asioita, joita en ennen ehtinyt huomaamaan. Elämästä on tullut rikkaampaa, vain yksittäisiä hetkiä tarkkaillessa.

Kun hengittäminen on hetkittäin tarpeeksi, turha kuluttaminenkin vähenee. Koen osallistuvani myös ilmastotalkoisiin, kun opetan ihmisiä meditoimaan ja olemaan hetkessä. Kun olemme tyytyväisempiä itsemme (tutkittu meditoinnin vaikutus), ulkoinen hyväksymisen tarve vähenee ja monessa tapauksessa se vaikuttaa kuluttamiseen, siihen turhaan kuluttamiseen.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s