Aika on elämää

on

Tänä syksynä elämän kiertokulku ja kuolema ovat olleet paljon mielessäni. Ehkä se johtuu siitä, että osa sukulaisista selkeästi vanhenee ja uusi jäsenkin syntyi toissa päivänä. Ehkä se johtuu siitä, että viime syksynä kärsin kovan keuhkokuumeen ja jossain vaiheessa olin niin huonossa kunnossa, että pelkäsin jo kuolevani. Olen miettinyt miten olen elämääni elänyt tämän vuoden aikana, jonka hetken aikaa pelkäsin menettäväni. Olenko elänyt niin kuin halusin? Olenko toteuttanut oikeita asioita? Kysymykset ovat hyviä kysyä itseltä ilman kuolemanpelkoakin. Yleensä ihminen katuu niitä asioita, jotka ovat jääneet tekemättä.

Uutisvirta on täynnä ohjeita ja sosiaalisia vaatimuksia siitä kuinka meidän tulisi elää. Viimeksi kotiäidit saivat uusia vaatimuksia tehtävälistalleen. Kaikkia ei kuitenkaan pysty miellyttämään, joten on hyvä aloittaa itsestä ja tehdä itsensä onnelliseksi. Kun itse on onnellinen, jaksaa huolehtia toisistakin paremmin ja energiaa on riittävästi.

Kun katson omaan vuottani taaksepäin, löydän sieltä paljon isoja toteutuneita asioita, jotka ovat unohtuneet arjen keskellä. Onnistumisia olisi hyvä pitää mielessä, sillä ne auttavat jaksamaan. Meillä on helposti olo, että saavutettu asia on “ihan tavallinen” ja se kuuluikin saavuttaa. Totumme siihen mitä meillä on, eikä saavutettu asia tunnu enää isolle.

Elämää ei tarvitse elää tavoitteesta seuraavaan, mutta on mukavaa, jos pystyy elämään oman näköistä elämää. Elämää, johon ei tarvitse kenenkään asiantuntijan tai poliitikon siunausta. Elämää, mikä tuntuu hyvälle sellaisenaan, ihan itsessä. Elämää mitä ei tarvitse puolustella eikä selitellä kenellekään.

Jokainen päivä on lahja. Jokainen päivä on mahdollisuus aloittaa jotain uutta. Jokainen päivä on mahdollisuus muuttaa suuntaa. Voimme valita jokaisen tekomme, suhtautumisemme ja asenteemme.

Thich Nhat Hanh on sanonut: “Toiset sanovat että aika on rahaa. Mutta aika on enemmän kuin rahaa, se on elämää.” Ja elämä tapahtuu tässä hetkessä, silloinkin kuin ajatuksemme ovat muualla.

Ulkona sataa. Edessä on märkä ja kurainen aamulenkki koirien kanssa. Lenkin päälle on hoidettava koirien peseminen ja kuivaaminen. Mutta jos vaihtoehto olisi se, että koiria ei enää olisi, menen mielelläni ulos pimeään sateeseen. Elämä on välillä kevyttä juhlaa ja välillä se vaatii kestävyyttä. Silti se on sitä omaa elämää, josta haluan nauttia vielä pitkään.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s