Mitä odotat tulevilta viikoilta?

on

Loman suunnittelun tiedetään kohottavan mielialaa. Nyt suurin lomakausi on ohitse, joten on aika miettiä mitä mukavaa on tuloillaan seuraavina viikkoina ja kuukausina. En henkilökohtaisesti suosi ns. elämyskulttuuria, mutta mielialan ylläpitäjänä sitä voi hyvin hyödyntää.

Mitä odotat pääseväsi tekemään tulevien viikkojen kuluessa? Tieteen mukaan, se on yksi tärkeimmistä kysymyksistä, joita voi kysyä itseltäsi. Se mukava asia tai tapahtuma tuottaa voimakkaan positiivisen tunteen, mikä auttaa nopeasti muuttamaan olotilan paremmaksi. Keskität huomion positiiviseen ja siihen mitä voit itse kontrolloida sen suhteen. Vaikka valita osallistutko miten ja millä lailla.

Oma kontrolli asioiden suhteen innostaa ottamaan enemmän vastuuta mukavien asioiden suunnittelusta tulevaisuudessakin. Tutkijat kutsuvat tätä “laajenna ja rakenna”- toiminnoksi. Katse tulevaisuuteen laajentaa huomiota, joten todennäköisesti näemme myös positiivisia mahdollisuuksia kaikkialla ympärillämme. Positiivisuus laajentaa katselukulmaamme asioihin ja auttaa meitä näkemään enemmän mahdollisuuksia. Positiivinen asenne myös saa meidät toimimaan, joten jos haluamme tehdä jotain, todennäköisesti sen myös teemme.

Kun voimme hyvin, autamme todennäköisemmin toisia. Tämä auttaa meitä rakentamaan vahvempaa tukijärjestelmää myös itsellemme, kun sitä vuorostamme tarvitsemme.

Kun odotamme jotain kivaa tai innostavaa, tunnemme

  • innostusta, mikä luo halun tutkia
  • iloa, mikä antaa kipinän toimia
  • tyytyväisyyttä, mikä luo halun nauttia
  • rakkautta, mikä lisää halua tutkia, toimia ja nauttia asioista toisten kanssa

Nämä neljä tunnetta tekevät meistä ihmisiä, jotka todennäköisemmin löytävät ja luovat positiivisia kokemuksia, välittämättä siitä, millaisten haasteiden edessä olemme. Tutkimusten mukaan nämä tunteet myös edistävät fyysistä terveyttä ja suojelevat meitä stressiltä, ahdistukselta ja masennukselta.

Mitä mukavaa siis odotat tulevilta viikoilta?

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s