Mantroista

on

Harjoitin lähes kuukauden transsendenttista meditointia. Kokemus oli hyvin mielenkiintoinen ja huomasin taas kerran, että kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti jopa erilaisia meditointeja.

Olen joskus aiemminkin meditoinut mantran avulla. Om-mantraa on tuttu, mutta se ei tuntunut omalta, tai ehkä ajankohta ei vain tuolloin vain ollut oikea. Nyt löysin yhden minulle sopivan mantran, minkä huomaan jääneen elämääni.

Käytän mantraa iltaisin nukkumaan mennessä, jos mieli on liian kiireinen rauhoittumaan. Mantra täyttää ajatukset sopivalla tavalla ja uni tulee helpommin. Meditoinnin tarkoitus ei tietenkään ole nukahtaminen, mutta se on oiva nukahtamistyökalu, jos niin haluaa.

Monesti ihmiset miettivät miten pitäisi meditoida. Mikä olisi hyvä tapa. Itse olen tullut siihen päätelmään, että päivät ovat erilaisia ja oma mieli muuttuvainen. Kannattaa kuunnella itseä ja sitä, mikä kulloinkin vetoaa. Jos mieli on kovin kiireinen, ehkä hengitysmeditointi tai mantraan turvautuminen vaikka hetkeksi, on hyvä vaihtoehto. Todella levottomana päivänä saattaa kävelymeditointi olla oikea ratkaisu. Jos tuntee olonsa kurjaksi, mielessä on itsesyyttelyä tai rakkauden kaipuuta, on rakastavan ystävällisyyden harjoitus ehkä paikallaan.

Huomaan myös vuodenaikojen vaikuttavan harjoituksiin. Koko kesän olen meditoinut ulkona. Joskus sateen ropinassa, joskus auringon lämpö kasvoilla. Kohta on siirryttävä sisään ilmojen kylmetessä ja taas rutiini muotoutuu uusiksi. Liikkeen kautta tehtävää meditointia toki voi harjoittaa ulkona läpi vuoden.

Mantrat eivät varsinaisesti kuulu Mindfulnessiin, mutta uskon että niitä tullaan tulevana syksynä kursseilla hieman kokeilemaan alkutunnista mielen rauhoittamiseksi. Mielestäni hyvät työkalut kannattaa ottaa käyttöön, jos ne itselle sopivat. Ja “hengitän sisään – hengitän ulos” matraa olemme monesti jo kokeilleetkin hetken aikaa.

Mantraksi voi valita ihan mitä vain. Jos on ollut kurja päivä, voi sanoa itselleen mantramaisesti vaikka “asiat järjestyvät parhain päin” tai “minä selviän tästä”, kunnes mieli rauhoittuu. Mantran ei tarvitse olla sen mystisempi. Käytä sitä mitä sillä hetkellä eniten tarvitset. “Miten voit koskaan tuoda maailmaan rauhan, jos et aloita itsestäsi?”

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s