Vapautuminen projektiluontoisesta perhe-elämästä

on

Monen perheen elämä näyttää kovin kiireiselle. Mieheni ilmaisi asian tyhjentävästi: projektiluontoinen tapa suhtautua asioihin on tullut myös perhe-elämään. Kaikkea käsitellään kuten työprojekteja ja samalla kotiasioista tulee tavoitteellisia. Jopa lomasta.

Eihän se ihme olekaan. Jos 11 kuukautta vuodesta pyörittää projekteja, niin miten sitä osaa olla tekemättä samaa lomalla. Toimintatavat hiipivät hissukseen elämäämme. Ilman aamukahvia on vaikea saada itseä liikkeelle. Asioita tehdään tietyssä järjestyksessä päivästä toiseen, käytämme samoja asioita saadaksemme aikaiseksi toivotun tutun lopputuloksen. Itseäni tarkkaillessani huomaan uuden liittyvän lähinnä uusien asioiden oppimiseen lukemisen kautta. Muutoin asiat rullaavat aika samoin kuvioin.

Ennen lomani alkua huomasin pientä ahdistusta aina kun joku kyseli lomasuunnitelmiamme. En halunnut suunnitella mitään. Vain olla. Muutamaa kyläilyä lukuun ottamatta kalenterit pidettiin tällä lomapätkällä mahdollisimman avoimina. Valittu tapa tuntui toimivan. Jo viikon jälkeen huomasin olevani todella energinen ja iloinen ilman erityistä syytä. Iloinen ilman erityisiä tapahtumia. Iloinen tavallisen päivän keskellä.

Tällä lomalla olen itse katsellut pyykin kuivumista auringossa ja tuulessa, pelannut loputtomia eriä Yatsy-peliä, seurannut puutarhan kukoistamista ja vehreytymistä talven jäljiltä. Istunut ja ihmetellyt. Olen ollut ja nauttinut pelkästä olemisesta enemmän kuin koskaan aiemmin. Tunnen oloni myös virkeämmäksi ja energisemmäksi kuin pitkiin aikoihin. Olen toiminut minulle sopivalla tavalla ja keho ja mieli tuntuu kiittävän.

Taaksepäin katsoessani huomaan kuitenkin tehneeni ihan mukavan määrän kotihommia ison ikkunanpesu-urakan mukaan lukien. Olen jaksanut liikkua ja urheilla paljon. Olen nukkunut todella hyvin. Ehtinyt lukea lomakirjoja ja hoitaa asioitakin. Mitään ei tarvinnut tapahtua ja moni asia tapahtui ehkä juuri sen ansiosta.

Toivon kaikkien löytävän sen itselle sopivan tavan olla arjessa sekä lomailla, naapureiden ja ystäväpiirin toiminnasta huolimatta. Kuuntele mitä sinä itse kaipaat ja yritä antaa sitä itsellesi tarpeellinen määrä. Olemme kaikki erilaisia, itseemmekin verrattuna olemme erilaisia eri päivinä ja eri tilanteissa. Kun jättää vapautta valita, ei tarvitse pakottaa itseään tekemään asioita, joihin ei riitä voimavaroja sillä hetkellä. Myötätunto on iso voimavara: se vapauttaa tahdonvoimaa ja jaksamista.

“Jos tässä ja nyt tekee sinut onnettomaksi, sinulla on kolme vaihtoehtoa: poistaa itsesi tilanteesta, muuttaa tilannetta tai hyväksyä se.” ~ Eckhart Tolle

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s