Tahdonvoimaharjoituksia

on

Monesti haluamme tehdä muutoksia elämässämme, mutta muutoksen ajatellaan tulevan luopumisen ja kärsimyksen kautta, jolloin into ryhtyä muutokseen vähenee. Tahdonvoima auttaa tavoitteeseen. Tahdonvoima on lihas, jota voi vahvistaa.

Harjoitukset voivat olla pieniä hauskoja ja hassuja. Voit käyttää “väärää” kättä hampaiden pesuun tai ruokailuun. Voit pyrkiä lopettamaan kirosanojen käytön tai pahan puhumisen tai ajattelun. Voit pyrkiä kasvattamaan kärsivällisyyttä hankalaa ihmistä kohtaan. Voit päättää tervehtiä itseäsi joka aamu peiliin katsoessasi sanoilla “hei kulta”. Voi valita tehdä mitä vain, kun pyrit muuttamaan totuttua toimintatapaa. Tärkeintä on käyttää tahdonvoimaa tehdäksesi jotain uutta, tai rikkoaksesi vanhaa tottumusta.

Ryhdy tahdonvoimaurheilijaksi. Aivan kuten urheilijat löytävät motivaation väsymyksen ja pitkästymisenkin takaa, muista että tahdonvoimalihaksen väsyttyä motivaatio antaa energiaa. On siis tärkeää selvittää mikä itseä motivoi ja pitää motivaattori mielessä hankalina hetkinä.

Myös uskomuksemme tahdonvoimasta on itseään toteuttava ennuste. Jos uskomme että annamme periksi väsyttyämme, niin myös teemme. Kannattaa siis uskoa että tahdonvoima kestää heikkonakin hetkenä.

Tahdonvoima (eli aivot) kaipaa hyvin nukuttuja öitä ja jos mahdollista pieniä päivätorkkuja sekä ravitsevaa ruokaa ja terveellisiä välipaloja energiaksi. Pidä siis huolta itsestäsi monin eri tavoin. Tutkijat suosittelevat tahdonvoiman palauttajiksi myös musiikin kuuntelua, hauskojen elokuvien katselua sekä ulkoilua.

Säästele välillä tahdonvoimaa isompia koitoksia varten. Etsi tapoja tehdä päätöksiä kuluttamatta tahdonvoimaa turhaan. Jos jätät herkut kauppaan, teet päätöksen yhdellä kertaa, kuin että taistelisit herkkuja vastaan monta kertaa vuorokauden aika. Voitko estää houkutuksia ennen kuin väsymys iskee? Tai pystytkö tehdä sääntöjä etukäteen, jotka auttavat pysymään tavoitteessa. Esimerkiksi voit tavata ystävän lenkin merkeissä aina sovittuna päivänä tai ottaa terveellisen välipalan mukaan kotoa, jolloin sortuminen roskaruokaan on helpompi välttää.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s