Toivon sinulle onnellisuutta

on

Ihan viime viikkoina on moni ihminen kysynyt minulta samaa: “Miten voi suojata itseä kun toinen on pahalla tuulella, käyttäytyy huonosti tai ihan haukkuu”. Ehkä monet alkavat olla väsyneitä ennen lomakauden alkua ja sen tähden helpommin pahoitetaan toisten mieli. Näitä kysymyksiä on tullut vastaan yllättävän paljon parin viikon sisällä.

Toisen loukatessa, itse toivotan hänelle hyvää mielessäni. Se voi tuntua vaikealle, mutta ei se ole. Kun toinen loukkaa, hän siirtää omaa pahaa oloa seuraavaan. Yleensä iloinen, hyväntuulinen tai onnellinen ihminen ei loukkaa toisia tahallaan. Meillä on mahdollisuus valita mitä tunteita annamme toisten siirtää itseemme. Iloa kannattaa aina ottaa vastaan, sitä tuntuu olevan liikkeellä aivan liian vähän ja jokainen meistä voi auttaa siirtämään iloa eteenpäin. Ilohan tarttuu kuten flunssaviirus. Antaa sen kiertää kiihtyvällä tahdilla.

Lisäksi voimme pysäyttää ikävät tunteet, ottamatta niitä itsellemme kannettavaksi. Kun toinen loukkaa, ja silti toivotan hänelle hyvää mielessäni se keventää minun oloani. Toisella ihmisellä ei varmastikaan ole aavistusta ajatuksistani, mutta minä pystyn pysäyttämään omalla kohdallani toisen levittämän ikävän tunne-energian.

Hyviä lauseita mielessä toistettavaksi on esimerkiksi “Toivon sinulle onnellisuutta”, “Olkoon niin että sinulla on mielenrauha”, “Suotakoon meille molemmille iloa ja terveyttä”. Voit toivottaa hyvää toiselle, teille molemmille tai vaikka ihan kaikille.

Kun tiedostat että toinen ei loukkaisi, jos hän olisi onnellinen, voit saada helpommin aidon välittämisen tunteen itsellesi. Välittäminen ja empatia avaavat portteja aitoon kohtaamiseen, aistit avoinna. Pystyy näkemään että kaikilla meillä on kärsimystä elämässä ja ehkä tällä henkilöllä sitä on nyt niin paljon että se tihkuu läpi. Emme koskaan voi tietää mitä toiselle on tapahtunut ja miksi hän reagoi niin kuin tekee.

Se, että emme tuomitse toista, ei tarkoita, että olisimme sitä mieltä että hän toimii oikein. Tarkoitus ei ole olla ovimatto, vaan pitää aktiivisesti huolta omasta hyvinvoinnista.

Jos joku on kohdellut oikein pahasti, voi olla että lauseita on hyvä sanoa mielessä aina kohdatessa, tai hänen kotinsa tai työhuoneensa ohi kulkiessa. Pikkuhiljaa pelko alkaa hellittämään ja vahvuus nousee itsessä nousee esille. Vahvuus siitä, että itse kontrolloi omaa olotilaa, eikä toinen voi varastaa omaa mielenrauhaa.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s