Toivotaan hyvä myös toisillemme

on

Sosiaalinen ympäristömme antaa meille kaiken aikaa vihjeistä siitä miten meidän tulisi elää. Näemme ja kuulemme ympärillämme ehdotuksia asioista joita ostamalla elämä on helpompaa tai mukavampaa. Sukulaiset ja ystävät luovat tahtomattaan tai vihjaillen paineita siitä millaisia päätöksiä pitäisi tehdä. Poliitikot myös ohjaavat meitä päätöksillään ja mielipiteillään valintoihin, oli kyseessä koulutuksen valinta tai perheratkaisut. Meihin vaikuttavat myös kaikki mitä olemme eläneet, kokeneet, oppineet ja nähneet. Tietoa saamme viikossa niin paljon, että joidenkin tutkijoiden mukaan tavallinen tietokone menisi tukkoon viikossa siitä tietomäärästä.

Olen viime aikoina vastaillut kysymyksiin onnellisuudesta. Vaikka puhutaan onnellisuuspillereistä (masennuslääkkeistä), mielestäni ne eivät ole todellisia onnellisuuspillereitä. Jos ihminen on esimerkiksi onneton, ei masentunut, ja saa lääkäriltä masennuslääkkeitä, lääkkeiden käyttö turruttaa viestit siitä että jotain on pielessä, eikä tule tehtyä valintoja muutosta kohti, koska hetken aikaa lääkkeillä pärjää epämukavassa tilanteessa.

Ikävät tunteet ovat tärkeitä viestejä meille. Niitä ei kannata väheksyä, eikä samantien syödä tai shoppailla pois. Valinnat parempaan olotilaan lähtevät oman itsen kärsivällisestä kuuntelusta. Kukaan muu ei voi tuntea mitä tunnet. Välillä elämässä elämässä tulee otettua riskejä, mutta kannattaa muistaa että jokainen päivä teemme valintoja elämään suhteen. Usein se valinta on jatkaa samoilla valinnoilla kuin edellisenä päivänä.

Ehkä kiinnitän huomioita tällä hetkellä ihmisten kokemaan syyllisyyteen, mutta tuntuu että sitä on tällä hetkellä paljon ilmassa. Koemme syyllisyyttä monista eri asioista. Ehkä siitä että meillä on ruokaa ja puhdasta vettä ja käytämme sitä surutta, vaikka kaikilla sitä ei ole. Tuhotaan luontoa ympäri maailmaa, tai ollaan kotona lapsen kanssa ja koetaan syyllisyyttä siitä että ei olla rakentamassa uraa. Syyllisyyttä voi löytää ihan pienistäkin asioista. Miksi minulla on asiat hyvin, kun toisella on paha olo?

On hyvä havahtua maailman menoon ja epäreiluuteen. Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa joihinkin asioihin, vaikka maailmaa emme yksin saisi pelastettua. Syyllisyyden tunne kuitenkin on musertava ja voi johtaa jopa masennukseen. Sitä ei tulisi kantaa mukana. Anna anteeksi itsellesi ja toisille. Olo kevenee ja sinulla on enemmän energiaa toimia fiksusti

Jos tunnet syyllisyyttä puhtaan veden juomisesta, juo vesi tietoisesti ja arvostaen, ja toivo että kaikilla on mahdollisuus puhtaaseen veteen. Jos tunnet syyllisyyttä omanlaisista valinnoista, jotka ovat helpottaneet elämääsi, arvosta onneasi arjessasi ja toivo samankaltaista onnea kaikille muillekin. Iloitse toisten onnellisuudesta, myötäelä heidän iloaan. Jos sinulla on hyvä olo ja kohtaat ihmisen jolla on paha olo, toivota hänelle hyvää puheessasi tai mielessäsi, vaikka hän olisi loukannut sinua.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s