Tasapainolla onnellisuuteen

on

Monesti haemme muutosta elämään ottamalla jotain lisää lautasellemme. On halu voida paremmin, joten päätetään lisätä liikuntaa tai ottaa harrastus tai vaikka tavata enemmän ystäviä. Missään näissä päätöksissä ei ole mitään vikaa, mutta jos elimistölle ei jätä palautumisaikaa suorituksista, on olotilan kohenemiselle huonot edellytykset.

Pyri tasapainoon. Elämän eri osa-alueet on hyvä saada tasapainoon suhteessa toisiinsa. Tarvitsemme vapaa-aikaa ja palautumista rasittavista päivistä ja jaksoista. Jos rasitus menee liian pitkälle, elimistö kyllä keksii tavan pysäyttää. Toinen saattaa saada migreenin, toisella oireilee vatsa, kolmannella tuntuu rinnassa.

Toisen elämään ei kannata verrata. Vaikka kaveri kertoo kuinka kiire on töissä ja kuinka kuitenkin treenaa paljon vapaa-ajalla eikä tunnu koskaan pysähtyvän, totuus puheen takana voi olla aivan toisenlainen. Jatkuvasta touhuamisesta voi tulla jopa rituaalimaista todellisuuden välttelyä. Usko, että kun vain treenaa, niin voimat palautuvat, voi viedä niin pitkälle ettei ihminen nouse sängystä kuukauteen.

Elämään kannattaa jättää aikaa vain olla. Jatkuva kalenterin suorittaminen on raskasta. Päivät, jolloin voi tehdä mitä mieli tekee, tekee koko elimistölle hyvää. Jos kerran kuukaudessa makaa yhden päivän sohvalla ja katsoo televisiota, voi se tehdä palautumisen kannalta todella hyvää. Seuraavana päivänä on taas voimia toimia ja liikkua.

Armollisuus itseä kohtaan on tärkeää. Meidän ei tarvitse olla täydellisiä, riittää että pyrkii olemaan hyvä itseä ja toisia kohtaan. Koko elämä on oppimista. Nykyihmisen oppiminen kulkee enemmän rakennekynsillä näppäimistön käyttämisen opetteluun ja uusien trendikkäiden liikuntalajien opetteluun. Juoksemme täydellisen ihmisen mielikuvan perässä. Jos vain olen täydellinen, olen onnellinen.

Luovuta täydellisyyden perässä juoksemisesta. Kukaan ei ole täydellinen. Monet Hollywoodin tähdet ovat vieroituskierteessä tai masentuneita, vaikka ulospäin elämä näyttää täydelliselle. Monet ihmiset joilla on hyvin vähän maallista omaisuutta, ovat hyvin onnellisia.

Mindfulness-kursseilla kerron usein meditointiharjoittelun erilaisista vaikutuksista. Kun kerron miten läsnäoleva syöminen vaikuttaa laihduttavasti, monet naiset ovat innoissaan. Kun kerron miten itsensä hyväksyminen vaikuttaa siihen, ettei niin paljon vaivaa päätään ulkonäköasioilla, he pyytävät minua olemaan mainitsematta siitä. Kaikki mikä vie lähemmäksi yleistä kauneusihannetta, on puhdasta iloa. Ajatus kauneusihanteesta irtipäästämisestä tuntuu aiheuttavan jopa pelkoa.

Se että ei enää stressaa ulkonäöstä, ei tarkoita että ihminen samantien rupsahtaa. Vaikka kauneusrutiinit vähenisivät, tulee tilalle usein rauhallisuus, hyvä olo ja hymy. Oli trendikierto kulloinkin mikä tahansa, hymy on aina paras asuste.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s