Mitä olet tehnyt viimeaikoina?

on

Kysymys jota kysellään säästä puhumisen sijaan? Joko olette… kävitkö katsomassa… miten tulevat lomat, joko on suunnitelmia? Vastaavia kysymyksiä riittää. Havahduin kysymyksistä pohtimaan elämääni. Enhän tee juuri mitään – elämyksellistä. Tai kaikki on elämyksellistä.

Joskus tulee hetkiä, jolloin huomaa selkeästi jonkin pienin askelin edenneen kehityksen suurena muutoksena. Koin sellaisen. Tuntuu, että arkeni ei ole suuri seikkailu toisten ihmisten silmissä, mutta itselleni se on sellainen. Olen ja havainnoin, pohdin ja ihmettelen.

Oivallus oli, etten enää juokse elämysten perässä. Elämä tuntuu elämälle ihan arjen keskellä. Pieni ulkoilu koirien kanssa on yhtä ihmeellinen joka kerran, jos sen niin haluaa kokea.

Toki arki tuntuu joskus raskaalle, mutta elämä on ylä- ja alamäkiä kaikille – onnellisillekin. Myötätunto omia ja toisten kokemuksia ja tuntoja kohtaan auttaa jaksamaan. Ei tarvitse olla mitään erikoista, eikä elämää tarvitse suorittaa.

Elämysten kaipuusta irti päästäminen ei tarkoita ettenkö nauttisi myös niistä ajoittain. Se tarkoittaa, että en tarvitse erityisiä elämyksiä elämästä nauttimiseen. Se tarkoittaa, että nautin monista pienistä asioista päivän mittaan. Kiinnitän huomiota pieniin asioihin ja iloitsen niistä ilmeisesti sen verran, etten tarvitse elämyksiä tunteakseni eläväni. En myöskään tarvitse elämyksiä unohtaakseni arkeni.

Muistan vahvasti erään kesälomamatkan, jolloin havahduin matkalla ollessa siihen, etten ollut kosketuksissa tapahtumiin. Paikka oli ihana, sää suosi, koko perhe mukana reissussa ja kaikki oli mukavaa. Tajusin kuitenkin selkeästi miten en ollut paikalla. En ollut läsnä, vaikka kuinka yritin. En osannut nauttia hetkestä, vaikka kaikki oli periaatteessa täydellisesti ja matka oli odotettu.

Nykyisin pohdin mahdollisia lomamatkoja ajatellessa olisinko onnellisempi siellä. Hölmö kysymys, mutta se tulee ensimmäisenä mieleeni. Toiseksi tulee mieleeni saanko olla siellä hiljaisuudessa ja rauhassa. Onko siellä tilaa vain olla ja nauttia hetkestä? En kaipaa erityistä ohjelmaa. Nautin yhteydestä luontoon ja upeisiin maisemiin. Ja haluan koirat mukaan matkalle. Ehkä menemme jäämeren rannalle patikoimaan ensi kesänä? Juuri nyt se kuulostaa kivalle, mutta päätöstä ei tarvitse onneksi tehdä.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s