Rakastava ystävällisyys parisuhteessa

on

Metta on rakastavaa ystävällisyyttä, universaalia rakkautta kaikkea kohtaan. Pohjois-Carolinan yliopistossa on tutkittu Metta-harjoituksen vaikutusta parisuhteeseen, kun molemmat puolisot harjoittavat.

Tutkimusten mukaan Metta lisää läheisyyttä pariskunnan välillä. Rakkauden antaminen itselle ja ympärillä oleville, lisää yhteyttä toisiin ihmisiin. Kuten esimerkiksi kiitollisuuden päiväkirjan avulla vahvistetaan positiivisien asioiden vahvuutta elämässä, Metta-harjoituksen avulla vahvistetaan rakkauden tunnetta.

Kun harjoittaessa koemme saavamme rakkautta, olotila luonnollisesti paranee. Kukapa ei rakkaudentunteesta pitäisi? Rakkauden tunne saa luottavaiseksi maailmaa kohtaan, se antaa voimaa jaksaa ja tuo hymyn huulille. Rakkaus vahvistaa. Oma hyvä olotila antaa meille myös voimia kuunnella ja auttaa toisia. Kun emme ole kiinni omissa sisäisissä taisteluissamme, meillä on mahdollisuus huomata toiset ihmiset ja reagoida heidän tarpeisiinsa. Hyväksymme myös helpommin toiset ihmiset sellaisina kuin he ovat.

Aina Metta-harjoituksessa ei pysty nostamaan esille rakkauden tunnetta. Se ei haittaa. Harjoitus toimii vaikka harjoittaja ei joka kerta rakkauden vaippaan pääsisikään lepäämään. Sanat joita Mettaa harjoittaessa käytetään vaikuttavat myös sellaisinaan positiivisesti.

Mettaa harjoittavat ihmiset ovat tyytyväisempiä parisuhteisiinsa. Kun annat itsellesi rakkautta, annat itsesi vahvistua rakkauden tunteessa, et tarvitse puolisolta erityisiä rakkaudenosoituksia. Tunnet rakkauden itsessäsi. Tunnet halutessasi puolisosi rakkauden itsessäsi. Kun tuntee rakkautta, kaikella todennäköisyydellä osoittaa rakkautta enemmän toisille. Miten me käyttäydymme toisia kohtaan, vaikuttaa lopulta siihen miten he käyttäytyvät meitä kohtaan.

Pohjois-Carolinassa tutkittiin pariskuntia, joissa molemmat harjoittavat Mettaa. Meidän perheessä vain minä harjoitan Mettaa. Samat tutkimuksessa esille tulleet tulokset tunnistan omasta parisuhteestani silti. Ehkä muutokset ovat tulleet esille hitaammin, mutta näkyvissä ne ovat silti. Saattaa olla, että iso osa on vain minun kokemustani, mutta minun olotilassanihan se näkyy ja sitä kautta se näkyy läheisissäni. Muuta ei tarvita.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s