Nauru pidentää ikää

on

Miksi nauru vähenee monen aikuisen elämässä iän kasvaessa? Onko syytös turhaan nauramisesta iskostettu mieliimme niin voimakkaasti, että olemme varovaisia nauramisen suhteen?

Nauru pidentää ikää – tutkitusti. Huumori voi auttaa monessa tiukassa tilanteessa. Nauru madaltaa stressihormonia ja se voi myös auttaa ottamaan etäisyyttä vaikeaan tilanteeseen tai tunteeseen.

Aikuisen elämä on usein velvollisuuksia täynnä. Pidämme huolta perheestämme ja saatamme kokea painetta toimeentulosta. Omaa kalenteria suoritetaan ja viikoista tulee herkästi agilityratoja. Kiirehdimme paikasta toiseen ja yritämme selvitä kaikista tehtävistämme. Kun elämä menee suorittamiseksi ja kiirehtimiseksi, ei ole ihme että ilo ja nauru eivät ole herkässä.

Monesta työpaikasta mieleeni on jäänyt porukan ilopilleri. Henkilö, jolla hauskoja juttuja riittää vuodesta toiseen. Työkaveri joka tuntuu olevan aina iloinen ja löytää asioiden positiiviset puolet. Nämä ihmiset ovat olleet arvokkaita työnantajalle. He ovat saaneet muutkin viihtymään paremmin.

Sitten on muistoja työpaikoilta, jossa pomo onkin kieltänyt nauramasta ja käskenyt keskittymään työntekoon. Nekin ihmiset ovat muistissa. Jos nauru ei estä suorittamasta työtä, on aivan turhaa kieltää ilo. Nauru ja rentous lisäävät luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Hyvässä ilmapiirissä on tekemisen tunnetta ja töihin on mukava mennä. Ehkä jollekin on liikaa, että toisilla on hauskaa?

Mistä aikuinen voisi saada iloa elämään? Pieni itsetutkiskelu voisi olla paikallaan. Mille olen viimeksi nauranut? Mikä tuotti iloa? Koska kasvot särkivät hymyilemisestä?

Toisille toimivat television komediat tai vitsien lukeminen. Toinen nauttii tilannekomiikasta tai arjen kommelluksille nauramisesta. Itselle nauraminen on hyvä taito osata. Jotkut käyvät naurujoogassa, toiset saavat nauraa tarpeeksi omassa kaveripiirissä tai suvun kesken. Aikuisiakin voi kutittaa! Ja naaman väkisin hymyyn vääntäminen saa aivot tulkitsemaan että ihminen on aidosti iloinen. Naurun lisäämistä voi harjoitella pienin kokeiluin. Tee sitä lisää mikä toimii.

“Ensimmäinen puoliskon elämästä yritin maalata kuten aikuinen, jälkimmäisen puolen kuten lapsi”. – Picasso

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s