Valomeditaatioharjoitus

on

Sytytä kynttilä ja aseta se eteesi. Istu mukavasti selkä suhteellisen suorana ja hengitä muutaman kerran syvään ja rennosti. Katso kynttilää minuutin ajan sen säteillessä valoa joka suuntaan. Sulje hiljalleen silmäsi.

Visualisoi kynttilänvalo kehosi sydänalaan sammumattomana liekkinä tai valopallona. Anna sen loistaa joka suuntaan kuin kynttilä.

Jatka huomion lepäämistä sydänalassa. Tunne kynttilänvalon pehmeä hehku sydämessäsi. Halutessasi voit avata ja sulkea silmäsi muutamia kertoja katsellen liekkiä edessäsi ja visualisoiden sen sydämeesi.

Kun mielesi vaeltaa, tuo se lempeästi takaisin valoon sydämessäsi.

Aloita viemään valoa hitaasti kehosi eri kohtiin. Jos tunnet epämukavuutta missään kehossasi, anna valon viipyä siinä vähän kauemmin ennen kuin siirryt eteenpäin.

Tuo se ensin päähäsi. Anna valon valaista aivosi.

Tuo nyt valo alemmas sydämesi läpi ja anna sen liikkua käsivarsiisi ja käsiisi yksi käsi kerrallaan. Käytä niin paljon aikaa kuin haluat.

Aloita taas sydämestä ja tuo valo ylävartaloosi, jalkoihisi ja varpaisiisi – yksi jalka kerrallaan.

Tuo valo sen jälkeen takaisin sydämeesi. Jos kärsit emotionaalisesta tuskasta, anna epämukavuuden olla paikoillaan täyttäessäsi sydämesi valolla.

Anna valon nyt laajentua itsesi ulkopuolelle mukaan lukien muut ihmiset huoneessasi, talossasi, maassasi ja koko maailmassa. Visualisoi sielusi silmin itsesi ja koko ympäristösi täyttyvän lämpimällä, säteilevällä valolla.

Avaa hitaasti silmäsi, kun olet valmis.

Christopher K. Germerin kirjasta Myötätunnon tie

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s