Läsnäolevaa elämää

on

Huomaan laittaneeni erilaisia odotuksia siitä, mitä elämä tuo tullessaan, olettamaani järjestykseen omassa päässäni. Alitajuisesti olen odottanut oman ja miehen sukujen vanhimpien jäsenten olevan seuraavia “suru-uutisia”. Myös erilaiset tiedossa olevat sairaudet saavat minut jollain tavalla valmistautumaan mahdollisien ikävien uutisten varalle.

Elämä ei tietenkään toteudu aivan odotusten mukaisesti. Viime perjantaina sain uutisen jota en ollut odottanut. Erittäin hyvässä “ulkoisessa” kunnossa oleva, aktiivista elämää viettävä läheinen sukulaiseni sai kaikille yllätyksenä vakavan sairaskohtauksen. Muutamien tuntien ajan olin epätietoinen siitä miten sairaskohtaus tulee vaikuttamaan häneen. Tiesin vain, että hän on Suomen parhaassa yksikössä hoitoa saamassa.

Huomasin hyvin selkeästi mitä hyötyä on hetkessä elämisen harjoittamisesta surullisessakin tilanteessa. Mieleeni ei tullut “olisi pitänyt”, “en ole ehtinyt”-tyyppisiä ajatuksia. Olin täysin rauhassa tekojeni ja tuntemusteni kanssa. Toki mieleni oli hämillään, järkyttynyt ja koin surua tapahtuneesta. Kuullessani tapahtumien kulun, tunsin myös voimakkaasti paikalla olleiden kokeman hädän.

Kun päivittäin ottaa vastuun omista teoista, ajatuksista ja tuntemuksista, tulee elettyä hyvin pitkälle mielenrauhaa ylläpitävää elämää. Ei tarvitse jossitella, eikä katua. Jokaisena päivänä voi valita uudelleen millainen ihminen haluaa olla, ja toimia sen mukaisesti. Kukaan ei ole täydellinen, eikä se ole tarkoituskaan. Ihmisinä meillä on monia puolia ja monia hyvin erilaisia päiviä. Omaa etiikkaa ja moraalia kannattaa kuunnella ja pyrkiä toimimaan niiden mukaisesti. Minä päivänä tahansa joudut ehkä yllättäen pysähtymään arvojesi äärelle ja silloin on lohduttavaa, jos ei ole omassa toiminnassaan myöhässä.

Kyseistä perjantaita edellisenä iltana olin ääneen pohtinut syysiltojen pimeyttä. Miten raskaalle pimeys juuri silloin tuntui. Viime vuonna tähän aikaan lumi jo valaisi iltojamme. Perjantaina kun olin kuullut miten leikkaus sujui hyvin ja toipuminen oli jo alkanut, ei iltojen pimeys täyttänyt mieltäni. Koirien kanssa illalla pimeässä kävellessä mieli tuntui hyvin valoisalle ja askel keveälle. Muistin, että jos pimeät illat ovat ainoa ikävä asia elämässä, asiat taitavat oikeasti olla todella hyvin.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s