Toiminnanohjaajan tervehdys MieTolaisille ja yhteistyökumppaneille

on
Iikka Trissan mökillä ensimmäisellä työviikolla ja rannasta noussut ruokaperjantain hauki.

Hei,

olen Iikka Lovio, 27-vuotias tuore perheenisä ja valtiotieteiden maisteri. Aloitin MieTon toiminnanohjaajana syyskuussa. Työskentelen tämän tiedon valossa kolme päivää viikossa seuraavan kesäkuun loppuun asti.

Työnkuvaani kuuluu sidosryhmätyö, viestinnän kehittäminen, vaikuttavuuden todentaminen ja monet muut eteen tulevat asiat. Työtäni ohjaa halltuksen kanssa rakennettu kolmen vuoden tulevaisuusvisio. Tämä tarkoittaa sitä, että MieTossa on yhä monipuolista toimintaa vuonna 2014. MieTo on elinvoimainen ja kehittyvä yhdistys ja haluttu yhteistyökumppani. Olemme avoin ja innostava esimerkki muille alan toimijoille. Strategian toteutusta ohjaa halu palvella MieTon kymmenen vuotta säilynyttä ydinajatusta: “mielekäs toiminta yhdessä muiden ihmisten kanssa.”

Olen innoissani työstäni, koska mielestäni MieTon ydinajatus on rautainen. Työintoa lisää yhdistyksen vaikuttava historia, josta riittää ammennettavaa monelle yhdistykselle inspiraation lähteeksi. Onneksi se voi edelleen toimia inspiraation lahteenä myös MieTolle itselleen! Toimitakertomuksia lukiessa ja jäsenten juttuja kuunnellessa olen erityisen vaikuttunut vuosien varrella säilyneestä intohimoisesta yhdessä tekemisen meiningistä ja uskosta omaan asiaan. Tämän toivon jatkuvan ja vahvistuvan.  Ensimmäisen kuun työlistani kärjessä onkin ollut: kuuntele ja opi.

Valmistuin tänä syksynä Helsingin yliopistosta pääaineena sosiaalipolitiikka. Sivuaineena olen opiskellut johtamista ja sosiologiaa. Opintojen aikana olen tehnyt opettajan sijaisuuksia, työskennellyt turvapaikanhakijoiden vastaanottokekskuksessa ohjaajana, tehnyt konsultointia ja luennointia oman toiminimen kautta liittyen aikapankkitoimintaa käsittelevään pro gradu -työhöni. Jatkan aikapankkeihin liittyvää työtäni MieTo-työn ohella. Yksi tähän liittyvä projekti on Demos Helsingin kanssa toteuttu aikapankkikokeilu osana HOAS -laboratorio hanketta. Talvella 2011 ja keväällä 2012 pohdin myös tulevaisuuden demokratiaa Sitran elinvoimaa-foorumilla, johon uskon MieTo-työn antavan hyvää näkökulmaa.

Aiempi työhistoria ohjaa väistämättä työskentelyäni MieTossa. Se minkä toivon jäävän näkyväksi on hyvä vastavuoroisuuden kulttuuri: yksin pärjääminen ei ole hyve, porukassa parempi, olemme jokainen avun – ja henkisen tuen – antajia ja vastaanottajia vuorollamme.

MieTon jäsenille ja sidosryhmille pyrin olemaan helposti lähestyttävä ja haluttu yhteistyökumppani.

Yhteistyöterveisin, Iikka Lovio
iikka.lovio@gmail.com
p. 0440164050

Ps. syksyn toiminnassa on tilaa spontaanisti syntyville toimintaryhmille. Mikäli sinulla on idea ja halua vetää omaa ryhmää, niin ota yhteyttä.

2 Comments Lisää omasi

 1. Jari sanoo:

  Iikka, oli vallan upeaa saada sinut joukkoomme.

  Tykkää

 2. Tervetuloa porukkaan myös minun puolestani.

  Hieno kiteytys:

  ”yksin pärjääminen ei ole hyve, porukassa parempi, olemme jokainen avun – ja henkisen tuen – antajia ja vastaanottajia vuorollamme.” 

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s