Dalai-lama

on

Kävin eilen kuuntelemassa Dalai-lamaa. Tapahtuma oli varmasti ikimuistoinen ja se antoi paljon ajateltavaa. Voimakkaimman vaikutuksen minuun teki hänen sympaattisuutensa, lempeytensä, selkeästi esiin tuleva huumorintaju sekä nauru. En osaa sanoa mitä luennolta odotin, mutta eniten yllätyin iloisesta ja tarttuvasta naurusta.

Kun Dalai-lama aamulla saapui lavalle, oli vaikuttavaa kokea, kuinka tuhatpäinen yleisö hiljeni muutamassa sekunnissa ja nousi seisomaan. Aiempi häly oli tiessään. Hiljaisuus oli voimakasta ja koskettavaa. Kunnioitus tuntui vahvana ilmassa.

Tapahtuma muistutti paljon konserttiin menemistä: jonotusta, paljon ihmisiä, turvatarkastus ja omalle paikalle halliin odottamaan. Minun istumarivissäni meitä oli kolme yksin tullutta vierekkäin. Ensimmäisen kerran elämässäni koin kohtuullisen vapaata keskustelua tuntemattomien vieruskaverien kanssa. En tiedä johtuiko se tilaisuudesta vai sattumasta. Tosin kauan emme ehtineet juttelemaan, sillä Dalai-lama aloitti sillä kellon lyömällä kun aikatauluun oli kirjoitettu.

Ei lämmittelybändiä, ei fanfaareja tai rumpujen päristystä. Ei vilkkuvia valoja tai muutakaan show meininkiä. Lava oli yksinkertainen ja kaunis kukkineen ja taustakankaineen. Hän käveli rauhassa lavalle ja kaikki hiljenivät muutamassa sekunnissa. Ikimuistoista. Aina ei tarvitse huutaa lujimpaa, saadakseen muiden huomion.

Dalai-lama puhui myötätunnosta ja eri uskontojen yhtäläisyyksistä. Hän kannustaa kaikkia kansoja ja uskontoja elämään rauhassa ja toisia kunnioittaen. Hän kertoi omista ystävistään, jotka kuuluvat eri uskontokuntiin. Hän kertoi omasta lapsuudestaan ja oppimisen tiestä.

Oli hienoa huomata miten erilaisia ihmisiä yleisössä istui. Paikalla oli bussilasteittain ihmisiä Venäjältä. Paikalla oli aasialaisia “kaavut” päällä. Siellä oli tavallisen näköisiä suomalaisia. Mikään ei päälle päin olisi kertonut, että kyseessä oli uskonnollisen johtajan puhe. Tilaisuus olisi voinut olla mitä muuta tahansa.

On ihanaa, että niin monet ovat kiinnostuneita suvaitsevaisuudesta, myötätunnosta, itsensä, ajattelunsa ja mielensä kehittämisestä. Muutokset saattavat tuntua hitailta, mutta kun ajattelutapa saavuttaa kriittisen massan, nousee se valtavirran tietoisuuteen ja saavuttaa nopeasti uusia kannattajia. Jospa talouden ajattelun aika on ohi ja kohta toimimme toisenlaisten ajatusten pohjalta kohti oikeudenmukaisempaa ja vähemmän itsekästä elämäntyyliä? Sellainenkin elämä voi olla nauruntäytteistä!

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s