Elämää kesähetkessä

on

Hetkessä eläminen on taito, mitä voi ja kannattaa harjoitella. Hetkessä eläjät ovat onnellisempia kansalaisia. Miten voi oppia elämään hetkessä?

Iso osa päässämme virtaavista ajatuksista ovat vanhan toistoa. Mietimme mitä joku joskus sanoi, mitä itse tuli sanottua, miten joku loukkasi tai itse ei onnistunut niin hyvin, kuin olisi halunnut.

Liika huolehtiminen kannattaa jättää ensimmäisenä pois. Luin lehdestä, että tutkimuksen mukaan vain neljä prosenttia huolistamme ovat aiheellisia. Miksi siis kannamme niitä mukanamme? Liiasta huolehtimisesta voi selvitä järkeilemällä. Selitä itsellesi mitkä huolet ovat turhia ja päästä niistä irti. Huolet voi myös kirjoittaa paperille ja pistää huoliroskakoriin, polttaa ne tai kirjoittaa vaikka huolen perään, että “tästä minun ei tarvitse huolehtia, asia hoituu kyllä”.

Menneisyyden painolasteista pääsee eroon myös antamalla anteeksi. Anteeksi voi antaa itselleen. Kirjoitat kaikki mieltä painavat mokaukset paperille, ja kun lista on valmis kirjoitat jokaisen perään “annan itselleni anteeksi”. Viesti uppoaa aivoihimme paremmin, kun sen on kirjoittanut ja lukenut ajatuksella.

Myös toisille on hyvä antaa anteeksi, vaikka he eivät olisi anteeksiantoa pyytäneetkään. Jos yritämme vain unohtaa ikävät tapahtumat, voi ne muistua mieleen koska vain jonkin tunteen, tuoksun, ihmisen tai tapahtuman kautta. Kun annamme anteeksi toiselle, nostamme taakan pois omasta selästämme.
Katkeruudesta luopuminen tekee positiiviselle energialle tilaa. Elämästä tulee helpompaa ja jopa somaattiset oireet saattavat hävitä.

Eläinten touhujen seuraaminen on helppoa hetkessä elämistä. Pienen olennon ihmettelyt, maistelut, peuhaamiset ja kesäiseen elämään tutustumiset ovat lumoavaa katseltavaa. Milloin olet viimeksi ollut itse kaikki aistit valppaina uuden edessä? Koska tahansa voi kokeilla ”aloittelijan miltä” ja asennoitua ympärillä olevaan, kuin kohtaisi sen ensimmäistä kertaa.

Hetkessä eläminen on aistien ja ajatuksen vapauttamista olemassa olevaan hetkeen. Mistä pienestä asiasta voit nauttia juuri nyt? Voitko katsoa ikkunasta ulos ja arvostaa jotain siellä tapahtuvaa? Voitko ottaa kupin lämmintä käteen ja nauttia kupin lämmöstä, aromista, rauhallisesta hetkestä? Osaatko sanoa itsellesi jotain kaunista, mikä ilahduttaa päivääsi?

Oppimalla nauttimaan elämän tarjoamista pienistä hetkistä, rakennamme elämäämme vahvuutta kestää vaikeampia aikoja. On hyvä muistaa realiteetit, mutta pitää myös positiivinen mieli mukana.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s