Onni on arjessa

on

Monesti ajattelemme että nautimme elämästä enemmän sitten joskus, kun olemme eläkkeellä, kun pankkilaina on maksettu, kunhan vain saan sen ylennyksen tai pääsen lomamatkalle. Elämästä voi nauttia joka päivä. Se vaatii harjoittelua ja jopa oman suhtautumistavan kyseenalaistamista, mutta tuloksena on riemukkaampi elämänasenne. Katso pieniä lapsia kuinka he nauttivat elämästä. Aikuisena usein unohtaa arvostaa niitä pieniä asioita.

Onni on arjessa. Tutkimukset vahvistavat että raha, valta tai tavarat eivät tee ihmistä onnelliseksi. Joka päivä meillä on mahdollisuus nauttia elämästämme. Onnellisuuteen vaikuttaa merkittävästi oma puoliso sekä oman elämäntehtävän löytäminen. Tarvitsemme ympärillemme ihmisiä, jotka hyväksyvät meidät sellaisina kuin olemme, sekä tukevat meitä tavoitteissamme. Puolison rooli tässä on mittava. Elämäntehtävä voi olla työ tai mikä tahansa, minkä tekemisestä saa nautintoa ja tarpeellisuuden tunnetta. Usein myös toisen auttaminen tuo hyvää mieltä.

Positiivisuus on oma valinta. Puolisosi on huonolla tuulella ja huonotuulisuus on tarttumassa sinuunkin. Muista että olet vastuussa vain omasta mielialastasi, eikä puolison huonotuulisuus ole sinun syytäsi. Kerro hänelle, että ymmärrät hänen olevan huonolla tuulella. Pyydä häntä mukaasi vaikka kävelylle. Mikäli hän ei halua, kerro, että sinä lähdet joka tapauksessa. Syyllisyyden tunteet romukoppaan, ja tee jotain mistä itse nautit. Sinulla on oikeus pitää hauskaa, vaikka puolisosi mököttää. Positiivinen ajattelu on aina oma valinta. Muuta maailmaa ei voi muuttaa. Voit kuitenkin aina valita miten itse suhtaudut asioihin. On helppoa jäädä kierimään elämän kurjuuteen ja siten lisätä pahaa oloa. Positiivisuuden valinta vaatii harjoittelua ja keskittymistä, mutta se on mahdollista. Mieti asioita jotka ovat hyvin tai asioita jotka tuottavat sinulle iloa. Vie ajatuksesi tietoisesti mukaviin asioihin. Muista että myös positiivisuus lisää positiivisuutta.

Hymyile! Suomalainen kansallispiirre tuntuu joskus olevan kireä ilme kasvoilla. Hymy on aina kaunistava asuste. Se sopii kaikkiin vaatteisiin. Oletko kokeillut hymyillä kaupan kassoille, bussikuskille, pomolle? Aina ei vastahymyä tule, mutta sinnikkään hymyilyn ja tervehtimisen tuloksena jurommatkin ihmiset antautuvat. Hymyileminen kuuluu myös puhelimessa! Hymyilemällä saat itsellesikin hyvän olon. Hymyile tutuille ja tuntemattomille. Eikö juuri tuntemattomalta saatu hymy olekin se päivää parantava pieni tapahtuma?

Mokaile tarkoituksella. Pidättelevätkö mokien pelot sinua osallistumasta asioihin? Hyväksy omat heikkoutesi ja nauti niistä. Mene rohkeasti mukaan harrastuksiin, joita haluat kokeilla. Naura itsellesi sydämellisesti, kun et onnistu. Anna tunnustusta rohkeudestasi yrittää. Jatka harrastusta mikäli sinulla on hauskaa. Aina kun teet jotain mukavuusalueesi ulkopuolelta, mukavuusalueesi ja uskaltamisesi muillakin elämänalueilla kasvaa. Pystyt taas kokeilemaan uusia asioita ja nauttimaan niistä. Maailma ei kaatunutkaan, vaikka et ollut täydellinen. Mikä helpotus!

Ota rennosti. Hulluttele. Tanssi ja laula yksinäsi. Lausu runoja. Pidä Oscar-puhe itsellesi peilin edessä. Suhtaudu elämään rennommin. Turha huolehtiminen ei edesauta asioita järjestymään. Naura! Aloita vaikka tekonaurulla, aivosi tulkitsevat sen oikeaksi ja tuottavat hyvää oloa tai osallistu naurujoogaan. Mitkä asiat saavat sinut nauramaan? Onko se hyvä komedia? Lapsien kanssa touhuaminen? Työtoverien kanssa vitsailu? Vanha sanonta ’nauru pidentää ikää’ on totta. Laita itsesi nauramaan joka päivä, vaikka henkesi edestä.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s