Vastoinkäymiset kuuluvat elämään

on

Viime viikolla koin paljon vastoinkäymisiä. Muun muassa toinen koiramme tuli erittäin kipeäksi. Sain väärän ajan eläinlääkärille, josta soittivat 20 minuuttia ennen oikeaa aikaa, että hups, ehditkö vielä tulemaan. Kerroin lähteväni heti, mutta autoon päästyäni, se ei käynnistynytkään. Onni onnettomuudessa naapurini sekä hänen vaimonsa auto sattui olemaan kotona, joten sain kyydin lääkäriin. Poikani unohti tossut treenisalille, mistä ne oli heti varastettu. Sain vihdoin noutaa uudet silmälasit, joita odotin viisi viikkoa, huomatakseni, etten näe niillä kunnolla. Optikkoliikkeen mielestä virhe on niin vähäinen, ettei se voi vaikuttaa näkööni.

”Ongelma on merkki elämästä” sanoo Anthony Robbins, kuuluisa valmentajaguru. Pidän mottoa esillä muistitaulussani, jotten unohda hyvää opetusta. Palaan siihen aina, kun tuntuu etteivät asiat etene toivotulla tavalla. Maalliset ongelmamme todellakin loppuvat vasta kuolemaan. Siksi ongelmia voisi pitää jopa positiivisina elämän merkkeinä.

Anthony Robbinsin avulla määrittelen uudelleen ongelman. Ongelmasta tulee merkki kasvamisesta, kehittymisestä, ongelmanratkaisusta ja haasteesta. Ongelma johdattaa eteenpäin ratkaisuun ja uusiin ajatuksiin, jos vain antaa sille mahdollisuuden.

Jos olisin jäänyt autoon istumaan ja voivottelemaan, ettei se nyt käynnisty, en olisi ikinä selvinnyt ajoissa eläinlääkäriin. Sen sijaan totesin, että on kaksi vaihtoehtoa. Joko joku naapurustossa on kotona, joka voi antaa kyydin, tai tilaan taksin.

Kun ongelman kääntää positiiviseksi, näkökulma laajenee heti. Keskittyessämme ongelmaan näemme hyvin kapea-alaisesti. Voimme jopa tuntea pelkoa, hätäännystä, taistelun tarvetta. Positiivinen tunne avaa ajattelumme uusille vaihtoehdoille ja innovaatioille. Tätä lähestymistapaa kannattaa harjoitella pienien ongelmien avulla. Harjoittelulla siitä avautuu uusi hedelmällinen toimintatapa. Esimiehille usein kerrotaan vain ongelmista. Ole sinä se, joka kertoo lisäksi ratkaisuista!

Lähiaikoina olen kuullut tuttaviltani, kuinka he ovat väsyneet yrittämiseen. Suomalainen ilmapiiri ja mentaliteetti tuntuu kovalle ja kilpailevalle. Erilaisia ajatuksia ei suvaita. Yrittäjäystäviä ei tueta. Rahaa ei tunnu olevan missään, ei kuluttajilla, ei yrityksillä, ei yhteisöillä palvelujen käyttämiseen tai uuden kehittämiseen, vaikka tavoitteena olisi hyvää ja hyvinvointia lisääviä asioita. Osa lopettaa uupuneena ja pettyneenä.

Toivon, että jokainen jaksaa omassa yhteisössään ja perheessään edelleen yrittää. Jokainen meistä vaikuttaa ilmapiiriin ja vallitsevaan kulttuuriin. Voimme aina pyrkiä muuttamaan asioita parempaan omalla esimerkillä ja käyttäytymisellä. Ollaan joukolla ratkaisun puolella!

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s