Mindfulness voimat keskittyminen ja näkemys

on

Mindfulness auttaa keskittymään olennaiseen. Se karsii ympäriltä häiriöt, toisten mielipiteet, mieltä pahoittavat asiat sekä uudet ja vanhat huolenaiheet. Se auttaa ymmärtämään kuka olen ja mitä haluan. Mikä on minulle hyväksi? Mitä voin tehdä muiden hyväksi?

Mindfulness opettaa keskittymään hetkeen ja nauttimaan siitä. Jokaisessa hetkessä on mahdollisuus olla onnellinen. Keskittymällä voimme huomata uusia asiayhteyksiä sekä havaita omia lukkiutuneita toimintatapojamme helpommin. Usein olemme kiinni todella monissa asioissa ja toimintatavoissa, joita emme tajuakaan. Useissa niissä ei varmasti ole mitään vikaa tai haittaa, mutta ne saattavat rajoittaa elämää huomaamatta. Toimintatavoista tulee uskomuksia, joita pidämme totuuksina ja ainoina vaihtoehtoina. Toisen on turha tulla opastamaan, me emme halua ottaa neuvoja toisilta ihmisiltä, kyllähän me itse tiedämme paljon paremmin. Ainoa keino on siis huomata rajoitteet itse.

Kun meditaatio harjoituksia jokin vaivaa, tulee kipu tms., sitä voi keskittyä hoitamaan. Ainakaan kipualuetta ei pidä parjata tai harmitella. Kipu kaipaa hoitoa ja huomiota. Kipua voi silittää, sitä voi lämmittää, kosketella tai siihen voi kohdistaa hengitystä. Anna kipeälle kohdalle tai jäsenelle hoitoa, kuten hoitaisit sairasta lasta. Anna sille ymmärrystä ja aikaa.

Mindfulnessin viides voima on näkemys. Näkemys pitää elämän suunnan oikeana. Näkemys auttaa elämään oman etiikan ja omien arvojen mukaista elämää. Elämää, mikä ylläpitää ja tukee sekä omaa, että toisten elämää. Elämää, jossa tehdään hyvää itselle ja toisille.

Kaikki on väliaikaista, joten ihmiset, elämä ja tapahtumat ovat kallisarvoisia. Huomaa ja sisäistä kallisarvoisuus. Huomaa mikä on tärkeää, mikä vähemmän tärkeää. Hyväksy asiat sellaisina kuin ne ovat. Ainakin ne asiat, joita et voi muuttaa. Toista ihmistä ei voi muuttaa, voimme vain muuttaa omaa suhtautumistamme. Ollaan lempeitä itsellemme sekä toisia kohtaan.

Suvaitaan kaikki erilaisuus tasa-arvoisena. Miksi kukaan meistä olisi parempi kuin toinen vain ulkonäön, aseman, rahan tai vallan perusteella. Mikään niistä ei ole tekemisissä sen kanssa millainen ihminen on. Avarakatseisuus laajentaa näkökulmaa, sitä kannattaa harjoittaa. Laaja näkökulma tarjoaa useampia erilaisia vaihtoehtoja tilanteisiin, joissa tarvitaan luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Empatia auttaa katsomaan asioita toisen ihmisen silmin. Katsomalla toisen silmien kautta, voit nähdä aivan uusia sinullekin tarpeellisia näköaloja.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s