Kolmas Mindfulness voima on läsnäolo

on

Läsnäolo on sitä, että kiinnität huomion itseesi, ja havainnoit ajatuksia, tunteita tai fyysisiä tuntemuksia, joita koet tässä hetkessä. Tietoinen läsnäolo tarkoittaa tarkkaavaisuuden tietoista ohjaamista. Tietoisesti läsnä ollessaan, ihminen suuntaa huomionsa olemassa olevaan hetkeen, keskittää huomionsa siihen, mitä juuri sillä hetkellä on tekemässä. Voit olla läsnä hetkessä teetpä mitä tahansa. Voit keskittyä syömiseen, arkirutiineihin, odottamiseen, hengittämiseen, kuuntelemiseen, periaatteessa ihan mihin tahansa sillä hetkellä tapahtuvaan.

Monesti päivässä saatamme huomata ajavamme automaattiohjauksella jopa autoa liikenteen seassa. Kun teemme päivittäin tapahtuvia tuttuja asioita, ne herkästi tulevat ”selkärangastamme”. Tehdessämme jotain uutta, olemme läsnä tilanteessa. Mindfulness auttaa sammuttamaan automaattiohjauksen, herättämällä olemaan läsnä hetkessä. Automaattiohjauksen aikana ajatuksemme saattavat vaeltaa huolestuttavissa asioissa. Ehdinkö kauppaan? Sanoinko pahasti? Ymmärrettiinkö minua oikein? Osaankohan? Pärjäänkö? Tutkimusten mukaan suurin osa ajatuksissamme virtaavasta sisäisestä dialogista on negatiivista. Nämä ajatukset vaikuttavat olotilaamme: siihen millä tuulella olemme.

Mindfulness harjoituksen avulla pystymme pysäyttämään negatiivisen ajattelun kierteen. Kun keskityt hetkeen, et ole huolissasi menneestä etkä tulevasta. Läsnäollen ihminen voi paremmin. Läsnäoleminen on myös huomioimista ja kunnioitusta. Olemme läsnä sekä itsellemme, että ihmisille, jotka ovat lähellämme. Huomaamme, kun toisella on paha olo ja voimme tarjota apua. Tai voimme olla läsnä toisen ilolle ja jakaa sen. Läsnäoleminen auttaa pitämään huolta itsestä, läheisistä, luonnosta… Keskitymme olennaiseen.

Kun huomaat elämässäsi positiivista, pysähdy nauttimaan siitä keskittymällä siihen. Vahvista positiivista elämässäsi. Se mihin kiinnität huomiota vahvistuu. Onko parempi keskittyä ikäviin asioihin vai positiivisiin? Kumpaa sinä haluat vahvistaa huomioimalla, olemalla läsnä?

Kun huomaamme sisällämme olevan hyvyyden, kauneuden ja totuuden, voimme lopettaa hyväksynnän etsimisen ulkopuoleltamme. Hyväksyminen on sitä, ettei tarvitse moittia, arvostella tai tuomita itseä tai muita.

Ansaitset nauttia elämästäsi. Ansaitset tilaisuuden pysähtyä. Kaikki vastaukset ovat sisällämme. Luota intuitioosi ja etsi sisälläsi oleva arvokkuus ja hyvyys läsnäolon avulla.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s