Kiitos kuluneesta vuodesta

on

Joulukuun lähestyessä loppuaan, ajatukset kulkeutuvat väkisinkin uuteen ”puhtaaseen” vuoteen, mikä on kuin tyhjä kanvas maalia odottamassa. On mukavaa miettiä mitä haluaa tulevalta vuodelta. On helppoa aloittaa taas puhtaalta pöydältä. Voi unohtaa kaikki menneet virheet ja mokat ja keskittyä tulevaan. Kaikki ensi vuotta koskeva on vielä mahdollista ja saavutettavissa.

Vanhaa vuotta ei pitäisi kuitenkaan jättää taakse kunnolla hyvästelemättä. On hyväksi muistella kulunutta vuotta. Varsinkin mitä kaikkea hyvää siihen on mahtunut. Koska helpommin muistamme kaiken negatiivisen, nimenomaan hyvien asioiden ja tapahtumien muistaminen olisi oman hyvinvointimme kannalta tärkeää. Niitä varmasti riittää runsaasti kuluneellekin vuodelle.

Vuoden varrelle mahtuvat positiiviset asiat ovat pieniä ja isoja. Kaikki kuitenkin tärkeitä muistaa. Kiitä ja kannusta itseäsi asioista, joita olet tehnyt hyvien tapahtumien eteen. Olet varmasti kiitoksesi ansainnut. Kaikkien pienien asioiden huomaaminen ja niistä nauttiminen on tärkeää. Mitä pienemmistä asioista saamme iloa, sitä enemmän meillä on ilon aiheita elämässämme. Mitä enemmän iloa tunnemme, sitä enemmän jaamme sitä ympärillämme oleville ihmisille.

Vaikka et olisi suureen tavoitteeseesi kuluneena vuonna päässytkään, jos yritit, on sekin hyvä ja positiivinen asia muistaa. Eikö ole parempi että on yrittänyt, kuin että on luovuttanut yrittämättä? Yrittäessä oppii aina uutta, saa uusia näkökulmia ja kehittyy. Onnittele itseäsi jokaisesta kerrasta, kun olet jaksanut yrittää ja sinnitellä. Yksi pieni polku johtaa toiseen, eikä koskaan tiedä mitä ihanaa on seuraavan kulman takana. Unelmista ei kannata luopua.

Etsi kiitollisuuden aiheesi kuluneesta vuodesta ja helli niitä hetki ajatuksissasi. Huomaatko miten tunnelmasi muuttuu, kun ajattelet hyviä asioita elämässäsi? Ehkä jopa hymy tuli huomaamattasi huulille? Mitkä kiitollisuuden aiheesi haluat ottaa mukaasi seuraavaan vuoteen? Miten ne muistaisit? Kirjoittaisitko ne ylös vai tekisitkö muistoista kuvakollaasin?

Mennyttä vuotta voi kiittää sen antamista iloista, sekä toki myös suruista. Mennyt vuosi on toivottavasti ollut sinulle hyvä ja voit jättää sen hyvillä mielin astuaksesi uusiin mahdollisuuksiin tulevan vuoden mukana. Ehkä olet oppinut jotain uutta kuluneen vuoden aikana? Ehkä olet päästänyt irti jostain sinua kauan vaivanneesta?

Muutama vuosi sitten näin uuden vuoden kynnyksellä sain kollegaltani alla olevan kysymyslistan. Olen käyttänyt kysymyksiä siitä lähtien hyväksi aina uutena vuotena. Toivottavasti kysymyksistä on hyötyä sinullekin. Niiden avulla voit tehdä itsellesi vaikka aarrekartan tulevalle vuodelle. Unelmamme hukkuvat arjessa tuhansien muiden ajatustemme joukkoon. Visualisoimalla tavoitteet ja unelmat aarrekartan avulla, ne pysyvät mielessämme joka päivä.

Mitä haluan OLLA ensi vuonna?
Mitä haluan OPPIA ensi vuonna?
Mitä haluan ANTAA ensi vuonna?
Mitä haluan SAADA ensi vuonna?
Mitä haluan OMISTAA ensi vuonna?
Mistä haluan PÄÄSTÄÄ IRTI ensi vuonna?
Mitä haluan ALOITTAA ensi vuonna?
Mitä haluan LOPETTAA ensi vuonna?
Mitä haluan YMMÄRTÄÄ ensi vuonna?
Mitä haluan KOKEA ensi vuonna?

Erittäin hyvää ja onnellista Uutta Vuotta toivottelee Heidi

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s