Yhteiskunnallinen yrittäjyys

on

Kävin männä viikolla yhteiskunnallisen yrittäjyyden seminaaripäivillä Tampereella (ohjelma pdf-tiedostona). Yhteiskunnallinen yrityshän on sellainen, jossa voittoa ei jaeta omistajille vaan voitto kierrätetään yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Yritysidea yleensä lähtee jostain epäkohdasta, jota halutaan omalla alueella korjata, esim. vanhusten hoito. Yhteisössä on havaittu, että vahustenhuolto alueella  on rempallaan, suuryritys X tuo vanhuksille kylmiä aterioita eikä tietenkään voi puuttua muihin asioihin esim. siivoukseen tms. Alueella syntyy ajatus hoitaa asia paremmin. Perustetaan oma alueellinen yritys, joka kilpailee vanhusten kotihoidosta muiden yrittäjien kanssa. Kilpailuetuna ei tarvitse olla hinta vaan parempi palvelu, työntekijöille maksetaan normaalia palkkaa.Yritys menestyy, laajenee ja alkaa tuottamaan voittoa. Voittoa ei jaeta yrityksen omistajille (jotka siis yleensä ovat niitä samoja alueen aktiiveja tai esimerkiksi yhdistyksiä, jotka idean alunperin keksivät), vaan voitto siirretään toiminnan kehittämiseen. Paitsi, että tämmöinen toiminta tuottaa parempaa palvelua alueen asukkaille, niin se tarjoaa oikeita avoimen markkinoiden työpaikkoja ihmisille.

Löytyisiköhän esimerkiksi Roihuvuoren alueelta tarvetta ja kiinnostusta yhteiskunnalliseen yrittämiseen?

Jari

Lisätietoa yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s