Sisäisiä aarteita

on

Omassa työssäni huomaan yhä useamman ihmisen pysähtyvän miettimään, miksi hän on onneton kaikkien mahdollisuuksien ja tavaramäärien keskellä. Uskon, että tavaralla ja materiaalilla mitattuna olemme tulleet hyvinvointimme määränpäähän jo aikaa sitten, mutta moni vielä yrittää tehdä itseään onnelliseksi ”vanhalla tavalla” eli ostamalla sekä keräämällä tavaraa ympärilleen. Pikkuhiljaa ihmiset heräävät etsimään itselleen uusia (ihmiskunnalle vanhoja) tapoja löytää onnellisuutta ja tasapainoa elämään. Iloitsen ihmisten oivalluksista. Meillä jokaisella on aarteita sisällämme. Niitä kannattaa etsiä.

Kiire hukuttaa monet hyvät ajatukset ja ideat. Anna itsellesi aikaa vain olla, jotta ehdit kuuntelemaan mitä sinulla on sanottavaa. Meditointi on yksi tapa rauhoittua kiireeltä, maadoittua hetkeen. Meditointi ei ole salatiedettä, eikä siihen tarvitse liittää uskonnollisia aspekteja, jos ei halua. Meditointi on yksi tapa päästä yhteyteen oman itsensä kanssa. Ohjattuja meditaatioharjoituksia löytyy paljon kirjoista, lehdistä ja netistä (varsinkin englanniksi löytyy valinnanvaraa: www.audiodharma.org/series/1/talk/1835/ ) Monesti meditoimme jo tietämättämme. Kun pelkästään pysähdyt ja kuuntelet itseäsi tai kehotuntemuksiasi tai hengitystäsi hetken, on se jo meditointia.

Jos koet, ettei sinulla ole mitään arvokasta kerrottavaa, suosittelen sinulle Metta-meditaatiota eli rakastavan asenteen meditaatiota. Harjoite aloitetaan ensin itsestä. Opettelemme rakastamaan itseämme lempeästi, arvostavasti ja hyväksyen: ehdottomalla rakkaudella. Kun oma olemus säteilee rakkautta ja lempeyttä, laajennetaan tunnetta ulospäin läheisiin, ympäristöön ja lopulta koko maailmaan.

Metta-ohjeita löytyy netistä suomeksikin esim. www.nirodha.fi/metta.html. Arvostamalla omaa mielipidettäsi annat luovuudelle ja intuitiolle tilaa. Metta-meditaatiolla voi saavuttaa huikeita rakkauden tuntemuksia ajatuksen voimalla. Rakastunut ihminen on onnellinen ja elämä tuntuu ihanalle. Tämän tunteen voi saavuttaa myös meditoimalla. Tunteemme tarttuvat ihmisiin, joita kohtaamme. Eikö olisikin hienoa olla ihminen, joka tartuttaa toisiin rakkauden tunnetta?

Uskomukset saattavat estää meitä toimimasta. Ehkä et usko omiin kykyihisi tai et pidä itseäsi tarpeeksi rohkeana? Voimalauseen eli affirmaation avulla voit rikkoa omia uskomuksiasi. Jos et usko omiin sisäisiin aarteisiisi, luo itsellesi voimalause, joka vakuuttaa sinulle päinvastaista. Voimalauseesi voisi olla esimerkiksi ”Joka päivä intuitioni ja luovuuteni vahvistuu, sekä saan voimaa ja rohkeutta ajatella uusia ajatuksia”. Luo itsellesi lause, mikä sopii luontevasti sinun suuhusi ja toista sitä itsellesi monta kertaa päivässä. Voit myös luoda voimalauseita erilaisia tilanteita varten vahvistamaan itseäsi. Tarpeen tullen rauhoita itsesi voimalauseen avulla.

Haluan, että uskot, että sinulla on paljon annettavaa. Jokaisella on. Meidän polkumme eivät ole samanlaisia. Jokaiselle on annettu omat tehtävät. Maailmassa on paljon epäkohtia ja harva pystyy vaikuttamaan niihin isolla mittapuulla ajateltuna. Älä masennu ongelmien suuruudesta tai siitä kuinka paljon pitäisi pystyä tekemään, jotta sillä olisi vaikutusta. Jokainen muutos alkaa jo pienestä askeleesta. Sinäkin pystyt vaikuttamaan itseesi ja sitä kautta omaan lähiympäristöösi. Voit olla inspiraation lähde asenteellasi läheisillesi. Voit toimia omalla panoksellasi luonnon hyväksi, lasten hyväksi tai vaikka köyhien tai syrjäytyneiden hyväksi. Parannettavaa maailmassa riittää valitettavasti meille jokaiselle. Jokainen pienikin muutos parempaan on tärkeä.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s