Tohtori Pentti Arajärvi Suomen Mielenterveysseuran puheenjohtajaksi

on

Suomen Mielenterveysseuran liittokokous valitsi 26.9.2010 oikeustieteen tohtori Pentti Arajärven liiton puheenjohtajaksi seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi.

Tohtori Arajärvi (s. 1948) korostaa mielenterveyden edistämisen merkitystä yhtenä tärkeimpänä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden kysymyksenä ja näkee huolenpidon vanhenevasta väestöstä kunniakysymyksenä.

Arajärvi on huolissaan myös kansalaisten syrjäytymisestä. ”Syrjäytymistä syntyy erityisesti silloin, kun mielenterveyden järkkyminen, päihteiden väärinkäyttö ja lasten laiminlyöminen kohtaavat. Kaikkiin näihin vaikuttaminen, ehkäisevästi, jos mahdollista, on inhimillisesti ja taloudellisesti tehokasta ja tuottavaa.”

Tohtori Arajärvi on sosiaali- ja koulutusoikeuden professori Itä-Suomen yliopistossa ja Helsingin yliopiston sosiaalioikeuden dosentti. Hän on työskennellyt lukuisten hankkeiden selvitysmiehenä, tutkijana ja valiokuntaneuvoksena ja julkaissut useita kirjoja ja artikkeleita sekä toiminut monissa luottamustehtävissä. Arajärven väitöskirja käsitteli toimeentuloturvan oikeellisuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s