Mielenterveysaiheinen keskustelutilaisuus Korjaamolla

on

Pääkaupunkiseudun Mielenterveysseura tarjoaa Korjaamo Shopissa kaksi keskustelutilaisuutta, joissa tarkastellaan mielenterveyttä kahdesta erilaisesta näkökulmasta. Keskustelua historiasta alustavat 23.9. Petteri Pietikäinen ja Lotta Hautamäki sekä etiikasta 7.10 Jussi Kotkavirta ja Markus Neuvonen. Keskustelu alkaa kuudelta ja päättyy kahdeksaan mennessä. Alustuksia seuraa vapaa keskustelu ja kahvitarjoilu. Tervetuloa!

23.9. Historiallinen perspektiivi
Dosentti Petteri Pietikäinen ja tutkija Lotta Hautamäki, keskustelua johtaa tutkija Marko Uuttu.

Mielenterveys ja sen eri hoitomuodot eivät ole vailla historiaa. Historiallisessa perspektiivissä kysymme, miten käsitys mielenterveydestä on elänyt kolmella eri vuosisadalla sekä lopulta, miten viime vuosikymmenien psykiatrinen tutkimus on tullut osaksi maallikkojen kieltä ja arkea. Helsingin yliopiston aatehistorian dosentin Petteri Pietikäisen alustus yltää 1800-luvun lopun mielisairaalapotilaasta 1900-luvun alun Sveitsiin, jossa C. G. Jung ja sairaalan johtava lääkäri Eugen Bleuler koettelivat psykoanalyyttista puheterapiaa. HY:n sosiologian tohtorikoulutettava ja tutkija Lotta Hautamäen alustus jatkaa historiallista kehityskulkua 1950-luvulta, jolloin psykofarmakat ja neurotieteellinen psykiatria ottivat ensimmäisiä askeliaan. Hautamäen otsikko ”Miten meistä kaikista on tullut potentiaalisesti hulluja?” nostaa fokukseen psykiatrian muutoksen ja erityisesti miten ihmisen kohtaaminen diagnoosina, potilaana ja sittemmin asiakkaana on muuttunut vain muutaman viimeisimmän vuosikymmenen aikana. Hautamäen alustus saattaa meidät 1800-luvulta nykypäivään, yhdessä illan alustukset luovat historiallisen kontekstin psykiatrialle nyt.

Tapahtumalla on myös Facebook-sivu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s