Positiivisuudesta

on

Positiivisuus on iso sana monelle suomalaiselle. Sitä ei juurikaan liitetä kansalaisuuteemme tai kulttuuriimme. Jotkut liittävät positiivisuuden jopa keinotekoisuuteen ja pakenemiseen todellisuudesta. Minä koen valitun positiivisuuden olevan vastuun ottamista omasta mielialasta. En itse aiemmin kokenut olevani positiivinen ihminen. Ennemmin olisin kuvannut itseäni negatiiviseksi tai vähintään pahimmat mahdollisuudet kartoittavaksi. Mikä sitten muuttui ja miksi?

En tiedä olinko koskaan varsinaisesti kateellinen iloisille ja positiivisille ihmisille. Tajusin olevani helpommin huolestuvampi ja siksi ehkä varautuneempi. Kun tein elämänmuutokseni päätin samalla alkaa luottamaan tulevaisuuteen ”sokeasti”. En anna mielessäni tulevaisuudelle muita mahdollisuuksia kuin onnellinen. Tiedän, että elämään kuuluu vastoinkäymisiä, ja että elämä välillä satuttaa. Kokonaisuutena annan tulevaisuudelle pääasiallisesti positiivisen ja onnekkaan odotusarvon. Luotan, että asiat aina ”lutviutuvat” ja hyviä asioita on edessäni.

Tämä pieni päätös on vaikuttanut elämääni valtavasti. Oloni on kevyempi. Jaksan paremmin. En huolestu tulevaisuudesta, vaikka mitään varmaa ei olekaan tiedossa. Luottamus tuottaa hyvän odotusta tulevalle. Annan hyville asioille mahdollisuuden tapahtua, kun en odota pahinta tapahtuvaksi. Jos odottaisin ikäviä asioita, en välttämättä edes huomaisi hyviä mahdollisuuksia ympärilläni. Edelleenkin tiedostan mahdolliset ”vaarat” ympärilläni, mutta en anna niiden estää minua elämästä.

Ennen kuin ”uusi elämäni” todella lähti vauhtiin jouduin myös antamaan anteeksi kaikki menneisyydessä tapahtuneet ikävät asiat. Anteeksi antaminen ei ollut helppoa. Varsinkin kun jouduin antamaan anteeksi ihmisille, jotka eivät ole anteeksi pyytäneet tai eivät tiedosta tehneensä mitään väärää. Anteeksi antaminen avasi minulle puhtaan pöydän ja poisti ison takaan harteiltani. Pystyn katsomaan menneitä lempeydellä ja ymmäryksellä, enkä enää kuljeta katkeruutta mukanani.

Tulevaisuudenuskooni nivoutuu myös elämän merkityksellisyys. Kun koen löytäneeni oman tehtäväni tälle elämälle, niin uskon, että minulle annetaan myös mahdollisuus toteuttaa sitä. Olen kiitollinen, että nykyään omassa työssäni pääsen näkemään ihmeitä, joita asiakkaat elämässään toteuttavat. Olen tavannut lukemattomia ihmisiä, jotka ensimmäisten tapaamisten aikana vain itkevät elämänsä kurjuutta, eivätkä näe ulospääsyä tilanteesta. Tapaamisiemme aikana he kehittävät itselleen uuden käsikirjoituksen elämälle ja lähtevät sitä toteuttamaan. Jos heille olisi aluksi sanottu mitä heidän elämässään tulee tapahtumaan, he eivät sitä luultavasti olisi uskoneet.

On ihmeellistä mitä usko omaan itseensä saa aikaiseksi. Pieni muutos ajattelutavassa voi muuttaa elämää 180 astetta. Kukista sinäkin oma sisäinen kriitikkosi ja anna itsellesi mahdollisuus toteuttaa unelmiasi. Jokainen päivä voit valita uudelleen millainen ihminen haluat olla. Olen päivittänyt nettisivuilleni (www.almonda.fi/linkit2.html ) kirjavinkit nyt aihepiireittäin, joten sieltä on helppo löytää kirjoja omien unelmien tavoittamisen tueksi. Useimmat kirjoista löytyvät kirjastosta.

Olen Life coach eli elämäntaidon valmentaja Heidi Helander-Hyvönen Laajasalosta, jossa myös yritykseni Almonda valmennus Oy sijaitsee. Olen myös työnohjaaja ja pidän onnellisuuskoulutuksia yrityksien henkilöstölle työkyvyn ylläpitämisen tueksi ja virkistykseksi. Pidän lisäksi erilaisia hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja kursseja. Kaikki työni pyrkii antamaan asiakkaille oivalluksia ja oppeja hyvinvoinnin parantamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen voi olla onnellinen.

Perheeseeni kuuluu aviomies Olli-Pekka, poika Niklas sekä kaksi koiraa ja kaksi kania. Kirjoittelen blogissani huomioita, ajatuksia ja oivalluksia mm. elämästä, hyvinvoinnista, onnellisuudesta ja positiivisuudesta.

Elämä voi olla parempaa!

One Comment Lisää omasi

  1. Jari sanoo:

    Tässä kovin uskonnosta ja hengellisyydestä tuttua retoriikkaa. Eikä siinä mitään, mutta sellainen mielikuva tuli hakematta. Jokainen tulee onnelliseksi omalla uskollaan, sanotaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s