Roihuvuoren kirjaston tulevaisuus -asukasilta

on

ROIHUVUOREN KIRJASTON TULEVAISUUS – asukasilta 4.2.2010
Torstaina 4.2. klo 18­20, Roihuvuoren kirjastossa (Roihuvuorentie 2)

Roihuvuoren kirjasto kuuluu niihin kirjastoihin, jotka ovat olleet ns. Pajusen lakkautuslistalla. Roihuvuori-seuran vuoden 2010 ensimmäinen asukasilta pyrkii luomaan keskusteluyhteyden kirjastostaan huolissaan olevien roihuvuorelaisten sekä koko kaupungin palveluverkon kokonaisuutta tarkastelevien valtuutettujen välille. Paikalle on kutsuttu kaikkien valtuustoryhmien edustajat sekä kirjastotoimen edustajat.

Roihuvuoren kirjaston palvelut ovat parantuneet viime aikoina reilusti. Vuodenvaihteessa otettiin käyttöön laajennetut aukioloajat (ma­-to 12­-20, pe­-la 10­-15). Lisäksi kirjastosta on viime vuodesta lähtien voinut lainata urheiluvälineitä. Kuitenkin palveluita tulisi yhä kehittää. Kaupunginhallitus on kokouksessaan 18.1. päättänyt lähettää palveluverkkotyöryhmän ns. lakkautuslistan lautakunnille käsiteltäväksi. Lautakuntien tulee pohtia eri tilojen yhteiskäyttöjärjestelyjä, kehittämiskohteita ja käytön tehostamista. Kirjaston kehittämiskohteita ja uusia toimintamuotoja voidaan pohtia asukaslähtöisesti myös asukasillassa.

Mitkä ovat pienen lähikirjaston edut? Tuleeko kirjaston palvella ensisijaisesti lapsia ja vanhuksia vai työssäkäyviä aikuisia? Mikä merkitys on kirjaston kaltaisella ei-kaupallisella tilalla esikaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksien kannalta? Voisiko kirjastossa järjestää elokuvafestivaalit, viettää syntymäpäiväjuhlia tai vaikkapa käydä kahvilla?

Asukasillassa on kahvitarjoilu sekä lapsille satuhetki ja piirustusvälineitä. Mikäli keskustelu käy tylsäksi, voi paikan päällä syventyä johonkin mielenkiintoiseen kirjaan.

Tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s