International Theatre Festival – Baltic Circle

on

Mielenterveyskuntoutujista koostuva brasilialainen Ueinzz Theater Group tuo Baltic Circle –festivaalille esityksen, joka pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnan kahlitseviin rajoihin sekä kyseenalaistamaan mielenterveysongelmiin liittyviä ennakkoluuloja. Vierailun puitteissa Baltic Circle tekee yhteistyötä Mielenterveyden Keskusliiton kanssa ja festivaalilla nähtävä Finnegan Ueinzz -esitys on osa mielenterveysviikon ohjelmistoa.

Ueinzz Theater Groupin toiminta käynnistyi São Paulossa vuonna 1997. Teatteriryhmä syntyi psykiatrisessa päiväsairaalassa kuntouttavan hoidon tueksi järjestetyistä teatterityöpajoista. Erään potilaan toiveesta tehdä ”oikeaa teatteria” syntyi johtoajatus ryhmän toiminnalle. Ryhmä ei tyytynyt ainoastaan terapeuttisiin lähtökohtiin, eikä halunnut tuottaa esityksiä ”hulluilta hulluille”, vaan päätti tehdä taiteellisia ja sisällöllisiä tavoitteita sisältävää teatteria. Rajoja rikkova, taiteellisesti kunnianhimoinen teatteri on tuonut Ueinzz Theater Groupille kansainvälistä arvostusta. Ryhmä on esiintynyt useilla festivaaleilla ja vierailuteattereissa sekä kutsuttu arvostettuihin nykytaiteen tapahtumiin, kuten Kassel Documentaan Saksassa ja São Paulo Biennaleen Brasiliassa.

Finnegans Ueinzz -esityksen inspiraationa on toiminut James Joycen Finnegans Wake. Finnegans Ueinzz -esitykset Baltic Circle -festivaalilla Torstaina 19.11. klo. 20.00 ja perjantaina 20.11. klo. 20.00. Mediakeskus Lume, Hämeentie 135, Helsinki. Esityskieli on portugali, englanninkielinen tekstitys.

Ryhmille liput esitykseen opiskelijahintaan 20 €/kpl. Ryhmätarjous on voimassa yli seitsemän hengen ryhmille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s