Pula-ajan elämää

on

Kaupunginmuseon ohjelmistossa on noin 100 Helsinki-aiheista elokuvaa, joiden pituudet vaihtelevat kymmenestä minuutista pariin tuntiin. Elokuvia esitetään päivittäin tauotta Kino Engelissä (Sofiankatu 4).

Keväällä ohjelmistossa on dokumentti Pula-ajan elämää. Se koostuu neljästä 1940-luvun puolivälissä valmistuneesta lyhytelokuvasta. Ne kertovat ajasta jolloin kansa eli kortilla, kaikesta oli pulaa ja puutetta. Arjesta selviytyminen vaati aikaa ja sitkeyttä. Jonoja oli kaikkialla: kauppojen edessä, toreilla ja jopa raitiovaunupysäkeillä. Myös asuntoja jonotettiin kaupungin vuokralautakunnan odotussalissa. Sota-aikana kotirintamalla naiset joutuivat tekemään monia töitä, joita miehet olivat hoitaneet aikaisemmin.

Käykää toki tutustumassa.

www.helsinginkaupunginmuseo.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s