Sielun maisemaa Suomessa

on

Maailman mielenterveys päivillä Aleksis Kivi on hyvinkin johtohahmona. Onhan hänen päivänsä juuri nyt. Niin hänkin joutui kokemaan eristyneisyyden ja alaspainamisen muttei kuitenkaan luovutttanut. Tosin hän sairaalassa olonsa jälkeen kuoli yksinäisenä ja muiden harmina pienessä mökissään Tuusulassa. Kuka on käynyt mökillä ymmmärtää sanan pieni ja pimeys. Hän kuitenkin loi värikästä huumoria suomalaisesta sielunmaisemasta jota ei oltu liikoja tutkittu aiemmin. Voidaankin sanoa että hän loi kirjoihinsa suomalaisen sielun alku maiseman. Synkyyttäkin häneltä löytyy ettei sieltä meinaa pois päästä. Kaiken kaikkiaan hän toi meille yhtenäisen maiseman itsestään piittamattomalla luovuudellaan, että voimme olla monesta asiasta ylpeitä ja ottaa monesta asiasta elämässä oppia.

Hyvää maailman mielenterveys ja Aleksis Kiven päivää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s